Unde poţi sta la soare şi face baie în mare, în luna noiembrie, pe plaje din Europa

0
0

Ofertele la companiile aeriene low-cost sunt mai mult decât generoase pentru luna noiembrie, mai ales pentru destinaţiile care vara sunt greu accesibile din punct de vedere financiar. E vorba despre oraşele sau staţiunile situate pe malul mării. Şi da, se poate face şi plajă şi baie în noiembrie, în Europa.

City break-uri în marile capitale europene, sketching-uri prin Alpii francezi, shopping la Milano sau Paris sau o primă partidă de ski în Austria, dar parcă tot relaxarea la mare, la soare, pe nisip este de preferat, mai ales că acum în România temperaturile au coborât deja în unele zone la -4 grade Celsius. Şi cum o ieşire în afara graniţelor ţării presupune o documentare atentă şi atenţie mărită pe ofertele la biletele de avion, e bine ca de pe acum să te pregăteşti pentru o baie în mare în luna noiembrie.

Documentarea începe accesând site-ul Sea Temperature, care îţi indică exact câte grade are apa mării în peste 7.000 de puncte de pe glob, aflate în 200 de ţări. Prin urmare, iată un top 5 al celor mai călduroase plaje din Europa în luna noiembrie, unde te poţi scălda liniştit pentru că temperatura apei e numai bună: 23-24 de grade.

Insulele Canare (Spania)

Dacă spui Canare, spui Tenerife. Insulele situate în apele Atlanticului, în apropiere de Maroc sunt perfecte pentru plajă până aproape de Crăciun. Aici temperatura medie pe parcursul întregii luni noiembrie este de peste 20 de grade, iar apa este numai bună pentru înotători.

Malta

În Valleta spre exemplu, la începutul lui noiembrie temperatura apei înregistrează 21,2 grade Celsius, o medie de care, de altfel, te vei puteai bucura pe tot parcursul lunii.

Sicilia

În prima parte a lunii noiembrie, încă te mai poţi aventura să faci o baie în mare. Sunt zile în care, în sudul insulei, temperaturile pot ajunge chiar până la 22-23 de grade.

Cipru

Poţi alege să mergi la Aya Napa,  un loc mirific în sud-estul Ciprului. În luna noiembrie, temperatura medie a apei este 22,2 grade. Ca să ajungi acolo, poţi apela la oferta companiilor aeriene low-cost până la Larnaca, iar de acolo poţi închiria o maşină sau poţi lua autobuzul.

Antalya (Turcia)

În prima parte a lunii, o vacanţă în Antalya încă mai poate fi o afacere bună, mai ales că preţurile la hotelurile de 4-5 stele sunt accesibile, fiind extrasezon. În luna noiembrie, temperatura apei mării are în medie 21 de grade.

 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite