VIDEO Plaja plină de farmec de la poarta Deltei Dunării. „Nu avem puterea să schimbăm lumea, însă putem crea un univers al nostru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja de la Vadu Sursa arhivă
Plaja de la Vadu Sursa arhivă

Mai sunt câteva zile bune de vară, iar sezonul de plajă se va prelungi cu o toamnă călduroasă şi însorită. Pentru cine n-a ajuns la mare, câteva imagini de pe plaja din Vadu alină dorul de nisipul alburiu şi de marea albăstrie.

Plaja de la Vadu este încă nesupusă spiritului comercial, deşi spaţiul este tot mai umplut de rulote şi maşini parcate în buza plajei, cu grătare sfârâind şi zgomot de petrecere. 

Corturile încă domină plaja, presărate de-a lungul făşiei litorale, lăsând gândului libertate de hoinăreală. 

Pentru că nu are amenajări turistice pe ea, Vadu este plajă virgină, sălbatică, una dintre ultimele de pe litoralul românesc. Aici nu există şezlonguri, umbreluţe, chioşcuri şi baruri, dar nici Salvamar. 

Vadu este ultima plajă nordică, înainte de Delta Dunării.

„Plaja Vadu este o destinaţie litorală chiar în mijlocul naturii: numai nisip şi mare, neexistând nicio amenajare turistică. 

Plaja se află în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, fiind capătul sudic al unei plaje lungi de peste 15 kilometri“, o prezintă succint bloggerul Chris Oliver alias Bogdan Giuglea, un artist constănţean care promovează litoralul. 

„Nu avem puterea să schimbăm lumea, însă putem crea un univers al nostru, alegând să fim înconjuraţi de oameni ca noi“, spune Bogdan „Chris“, care găseşte un astfel de univers în plaja de la Vadu. 

Locul se află la 40 kilometri de Constanţa spre Histria şi nu are semnal telefonic. 

Pe aceeaşi temă: 

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

FOTO Poveste de toamnă la malul mării. Imagini cu cea mai frumoasă şi sălbatică plajă de pe litoralul românesc

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite