Un hectar de teren agricol, trecut zilnic în intravilan. Vezi aici localităţile ieşene vânate pentru construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna mai, ieşenii au scos din circuitul agricol peste 25 hectare de teren, adică de trei ori mai mult teren decât în primele patru luni ale anului la un loc.

Din cele 88 de avize emise în acest sens de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, cele mai multe sunt pentru terenuri din comuna Miroslava, în număr de 27 de avize şi o suprafaţă de 7.855 de metri pătraţi, Rediu, 17 avize pentru terenuri de aproape 5.000 de metri pătraţi şi municipiul Iaşi, doar opt avize.

Iaşi: Piaţa terenurilor, în cădere liberă

„Cea mai mare suprafaţă de teren s-a scos în luna mai din circuitul agricol la Târgu Frumos, unde o singură solicitare a vizat schimbarea categoriei de folosinţă a nu mai puţin de 22,3 hectare teren", a spus Narciza Nedelcu, directorul OCPI.

De la începutul anului, ieşenii au scos din circuitul agricol peste 33 hectare de teren, pentru care OCPI a eliberat 380 de avize. În luna mai 2010, ieşenii au trecut în intravilan 15 hectare de teren agricol.

Constructorii sunt sceptici în revenirea pieţei imobiliare.

„Numărul de autorizaţii de construire nu este atât de mare. Terenurile trec în intravilan, se fac Planuri Urbanistice Zonale, dar nu se scot şi nişte autorizaţii care implică cheltuieli mai mari. Mulţi oameni trec terenurile în intravilan, de frica înăspririi legislaţiei. În Miroslava şi Rediu, zona este deja urbanizată, există utilităţi, drumuri de acces şi se poate construi cu preţuri mici“, a spus omul de afaceri, Sorin Ionescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite