Transplantul cardiac ar putea fi realizat în curând şi la Iaşi. Acesta ar fi al doilea loc din ţară unde s-ar face intervenţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi
FOTO Facebook Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi

Două mari centre pentru tratarea afecţiunilor inimii ar putea fi construite la Iaşi, în Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iaşi (IBCV).

Este vorba de un Centru de Chirurgie Cardiacă Pediatrică, unde ar putea fi operaţi copiii care au malformaţii cardiace congenitale şi un Centru de Tratament al Insuficienţei Cardiace Refractare, unde se vor putea realiza transplanturi cardiace şi implanta dispozitive de asistare ventriculară.

Până în prezent, la IBCV s-au realizat aproximativ 800 de intervenţii la copii, dar au existat întotdeauna limitări logistice şi de personal, astfel că este necesară crearea unui Centru de Chirurgie Pediatrică, a precizat prof. dr. Grigore Tinică, managerul IBCV, pentru Ziarul de Iaşi. Conform acestuia, secţia va cuprinde mai multe secţii precum Terapie Intensivă Pediatrică, Neonatologie, Cardiologie Pediatrică, Internări de zi şi Ambulatoriu.

De asemenea, construirea unui Centru de Tratament al Insuficienţe Cardiace Refractare este foarte importantă pentru că în acest moment transplantul cardiac se face doar într-un singur centru din ţară, care acoperă un număr foarte mic de solicitări, a adăugat prof. dr. Tinică, pentru sursa citată.

Cele două proiecte au fost propuse de prof. dr. Grigore Tinică, managerul IBCV, în proiectul de management pentru obţinerea unui nou mandat. Pentru ca cele două centre să existe, ar trebui să fie construit o nouă clădire, de opt etaje.

Citiţi şi:

Medic specialist în îngrijirea persoanelor cu boli grave: „Se întâmplă să mergi în camera de gardă şi să plângi. Trebuie să înţelegi că menirea ta e să ajuţi oameni“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite