Temutul interlop Cosmos Tănase a evadat dintr-o închisoare din Spania ca să facă trafic de droguri în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopul Cosmos Tănase nu a avut noroc nici ca traficant de cocaină
Interlopul Cosmos Tănase nu a avut noroc nici ca traficant de cocaină

Cosmos Tănase, supranumit şi „prinţul ţiganilor", a fost trimis în judecată pentru că ar fi încercat să vândă 1,6 kilograme de cocaină. Procurorii DIICOT susţin că interlopul ieşean este dat în consemn în Spania pentru că ar fi evadat din Penitenciarul Tapas.

Interlopul ieşean Cosmos Tănase  afost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de droguri de mare risc şi iniţiere sau constituire de grup infracţional organizat, după ce ar fi pus la cale preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania şi ar fi încercat să o vândă în România.

Alături de acesta au fost trimişi în judecată şi locotenenţii săi ,Costel Puia şi Costel Cozma. De asemenea, procurorii au disjuns cercetările pentru fiul lui Cosmos, Aleodor, fratele acestuia, Cristache, pentru Cătălin Groapă şi un interlop din Galaţi.

De unde vin banii interlopului ieşean Cosmos Tănase FOTO

Potrivit rechizitoriului,  , în luna noiembrie 2011, Cosmos Tănase ar fi procurat două kilograme de cocaină prin intermediul prietenului său, spaniolul Ramon Alliu Herrro. „În perioada noiembrie 2011- februarie 2012 Cosmos Tănase, zis şi „prinţul ţiganilor", membru marcant al lumii interlope autohtone, s-a implicat activ în iniţierea, organizarea şi coordonarea directă a unei operaţiuni  de trafic internaţional cu droguri de mare risc, cocaină, realizată pe ruta Spania-România, apoi să distibuie cocaină pe raza municipiului Iaşi", se preciezază în rechizitoriu.

Club de noapte pentru iubită

Interlopul ieşean ar fi plătit drogurile cu 50.000 de euro, iar 400 de grame i-au rămas spaniolului. Pentru a discuta despre aducerea drogurilor, Alliu Herrero ar fi  venit de mai multe ori la Iaşi. Potrivit procurorilor, Cosmos Tănase l-ar fi ajutat pe spaniol şi în afaceri şi cu actele iubitei sale. „Spaniolul a venit în 2011 la Iasi, unde locuieşte Aldea Laurenţa, concubina sa. Cu sprijinul lui Cosmos Tănase, cetăţeanul spaniol i-a făcut documente concubinei sale care a fost luată în spaţiu de sora lui Cosmos, Lăcustă Navă, zisă Londra, apoi a preluat clubul de noapte „La dolce vita" (n.r. în centrul Iaşiului)", se precizează în rechizitoriu.

Cosmos Tănase a fost dus în Arestul IPJ

Daţi click pe colaj pentru mai multe imagini cu Cosmos Tănase

În cele din urmă, cele 1,6 kilograme de cocaină au fost introduse în ţară prin intermediul lui Costel Cozma.  "Marfa" a fost depozitată la locuinţa celor doi apropiaţi, iar Cocai s-ar fi ocupat de porţionarea ei. Cosmos ar fi apelat pentru distribuţia cocainei şi la fratele său, Cristache (zis Amar) şi la fiul său, Aleodor. „Inculpatul Cosmos Tănase a deţinut un control  total asupra întregii operaţiuni, în calitate de lider de necontestat a dirijat  în mod direct toate operaţiunile de trafic de droguriu, nici o cantitate de cocaină nu a fost livrată decât decât cu dispoziţie directă sau cu acordul explicit al lui Cosmos Tănase", se precizează în rechizitoriu. Citiţi aici unde au ascuns traficanţii cocaina.

Peripeţii cu drogurile lui Cosmos Tănase demne de filmele cu mafioţi

În jur de 200 de grame de cocaină au fost vândute unor apropiaţi, iar 30 de grame de droguri au ajuns la poliţiştii sub acoperire. Potrivit procurorilor, drogurile deţinute de Cosmos Tănase urmau să ajungă în judeţul Galaţi, la un clan interlop din Tecuci, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece interlopul ieşean şi locotenenţii lui au fost arestaţi, în februarie 2012. Costel Puia şi Costel Cozma, oamenii de încredere ai lui Cosmos Tănase, au fost prinşi în flagrant cu o cantitate de aproape 1,3 kilograme de cocaină în valoare de 130.000 de euro.

A evadat din închisoare

Pentru a-l prinde pe Comsos Tănase anchetatorii români au colaborat cu cei spanioli. De asemenea, şase martori cu identitatea protejată au explicat cum funcţiona reţeaua pusă pe picioare de „prinţul ţiganilor". Aceştia au susţinut că în perioada în care interlopul ieşean a fost închis în Spania  pentru trafic de persoane, şi-ar fi  coordonat din penitenciar „afacerile".  De asemenea, procurorii DIICOT susţin că „prinţul ţiganilor" ar fi evadat din închisoarea spaniolă. „Din comisia rogatorie efectuată de autoreităţile judiciare rezultă că inculpatul Cosmos Tănase este înregistrat cu o dare în consemn pentru evadarea din Penitenciarul Tapas , fiind căutat de Poliţia Spaniolă", se precizează în rechizitoriu.

UPDATE "Prinţul ţiganilor", Cosmos Tănase, a fost arestat VIDEO

„Figurează în baza de date, dar este o greşeală. Clientul meu a fost  condamnat la 5 ani şi 10 luni  de închisoare şi a executat 5 ani şi 9 luni. A fost liberat condiţionat, dar a rămas cu o situaţie neclară, din anul 2010, când a venit la înmormântarea tatălui său. Atunci a fost pus în libertate pentru câteva zile.  Sunt multe lucruri la limită în rechizitoriu, dar le vom demonta. Nu sunt probe care să arate că Cosmos Tănase făcea trafic de droguri", a declarat Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite