Tata Gheorghe, un străbunic de poveste care îşi creşte strănepoata abandonată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străbunicul Gheorghe Mardare şi strănepoata sa, Gabriela FOTO Ziarul de Iaşi
Străbunicul Gheorghe Mardare şi strănepoata sa, Gabriela FOTO Ziarul de Iaşi

Străbunicul îşi creşte strănepoata abandonată de mamă de aproape 10 ani. Fetiţa este elevă în clasa a VI-a şi nu a fost vizitată niciodată de mama sa.

„Tata Gheorghe”, aşa cum este cunoscut Gheorghe Mardare, în vârstă de 78 de ani, din localitatea ieşeană Podu Iloaiei, se ocupă de creşterea strănepoatei sale de zece ani.

Gabriela avea doi ani când mama sa, nepoata bătrânelului, a abandonat-o în casa acestuia. Acum, fetiţa are 12 ani, este elevă în clasa a VI –a şi se află tot în îngrijirea străbunicului său. Din trei în trei luni, asistenţii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului fac o vizită la casa bunicului şi se interesează de soarta Gabrielei.

„La ultima vizită la Podu Iloaiei, la tata Gheorghe, totul a fost în ordine. Fetiţa merge la şcoală, are rezultate foarte bune, iar bunicul a început să ridice o nouă cameră la casă, o cameră care să fie doar a copilei. Tata Gheorghe este ajutat de o femeie din sat pe care o plăteşte să vină din când în când să facă curăţenie şi mâncare. După cum le-a spus colegilor mei, fetiţa îşi doreşte acum un telefon şi o tabletă”, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Mama nu a vizitat-o niciodată

Străbunicul le-a mai povestit asistenţilor sociali că mama fetiţei nu s-a interesat niciodată de soarte fetiţei şi nici nu a vizitat vreodată. Gabriela este născută în Franţa, la Lyon, şi are paternitate necunoscută. Potrivit unor informaţii, mama copilei mai are un copil pe care îl creşte personal, în Franţa. „Mama a fost şi în vara asta în localitate, după cum ne-a spus bunicul, dar nu a trecut să-şi vadă fetiţa. Din punctul nostru de vedere, măsura de protecţie în plasament familial va fi menţinută până când domnul nu se va mai putea ocupa de creşterea minorei”, a mai arătat Bantaş. 

„Bătrânul se preocupă asiduu de îngrijirea şi educarea fetei”

Povestea bunicului Mardare care îşi creşte strănepoata a devenit cunoscută publicului în 2015. Atunci, printr-un comunicat de presă, Protecţia Copilului preciza că bătrânelul se preocupă „asiduu” de creşterea Gabrielei. „De la momentul în care a luat-o în plasament familial pe strănepoata sa, bătrânul se preocupă asiduu de îngrijirea şi educarea fetei, iar copilul are rezultate foarte bune la învăţătură. Bătrânul împreună cu strânepoata sa locuiesc într-o casă cu două camere, hol şi bucătărie, locuinţa având dotările necesare unui trai decent”, au punctat la vremea respectivă reprezentanţii direcţiei ieşene. 

CITEŞTE ŞI:

Străbunicul-erou care-şi creşte nepoţica din pensie: povestea lui moş Gheorghe, ieşeanul care a sensibilizat România prin dragostea pentru o fetiţă abandonată

Mamă arestată în timp ce-şi aştepta copiii la şcoală. Crima oribilă pentru care a fost condamnată la 15 ani de închisoare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite