O tânără doctorandă a USAMV Iaşi oferă consultanţă personalizată micilor fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Vrîncianu, doctorandă USAMV Iaşi    FOTO USAMV Iaşi
Florentina Vrîncianu, doctorandă USAMV Iaşi    FOTO USAMV Iaşi

În contextul pandemiei, tânăra a pus bazele şi unei farmacii fitosanitare online pentru a veni şi mai aproape de nevoile celor care apelează la specialişti.

O doctorandă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi vine în sprijinul micilor fermieri oferindu-le consultanţă personalizată prin servicii unice la nivelul Moldovei.

Florentina Vrîncianu este doctorandă în anul II la Facultatea de Horticultură, specializarea Legumicultură, şi împreună cu soţul, absolvent al USAMV Iaşi, au pus bazele unei afaceri unice în zonă, oferind sfaturi şi tratamente fitosanitare abia după un set întreg de analize prelevate din ferme.

„Foarte mulţi tineri s-au întors din străinătate şi au pus bazele unor mici afaceri aici în România, dorind să investească în producţia locală, ecologică. Toate demersurile fermierilor implică o serie de costuri destul de mari, de aceea toţi cei care apelează la ajutorul nostru pun preţ pe transferul de cunoştinţe de specialitate. Din ce în ce mai mulţi mici fermieri pun preţ pe cunoaştere, pe ştiinţă, nu îşi doresc să piardă investiţiile şi atunci apelează la consultanţă de specialitate”, a povestit Florentina Vrîncianu.

Serviciile oferite de tinerii specialişti presupun deplasarea pe teren, în fermă, evaluarea situaţiei, întocmirea unei scheme personalizate de tratamente în funcţie de toţi parametrii necesari unei culturi.

În contextul pandemiei, tinerii antreprenori au pus bazele şi unei farmacii fitosanitare online pentru a veni şi mai aproape de nevoile celor care apelează la specialişti. 

„Numărul acestora din urmă este în creştere fapt ce ne-a determinat să ne mărim echipa şi am apelat la tineri absolvenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi. Ne-am pus la punct şi un sistem de consultanţă online pentru a fi aproape de cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a mai punctat Florentina Vrîncianu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Profesoară de Română: „O fată de domnitor se f**e cu unu' care vinde baraboi în piaţă“. Reacţia liceului

Creşterea salariilor funcţionarilor publici a fost respinsă de Curtea Constituţională

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite