Ideile inovatoare de business, finanţate de universitate. Cum îşi pot transforma studenţii visele în realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi   FOTO Arhiva universităţii
Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi   FOTO Arhiva universităţii

Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (fosta USAMV) va oferi granturi de peste 1,3 milioane euro studenţilor care vor să demareze propriul business.

Peste 1,3 milioane euro sunt dedicate afacerilor gândite de  studenţii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Brutării, crame, consultanţă, culturi agricole, ferme de animale, farmacii fitosanitare ş.a. pot deveni realitate 

Practic, orice idee de afacere a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor poate deveni realitate acum. 

Se întâmplă la Universitatea Agronomică din Iaşi, care a câştigat fonduri în valoare de 1.3 milioane de euro, în urma unei competiţii strânse la nivel naţional. Şi asta pentru ca studenţii să-şi poată pune în practică planurile de afaceri.

Tinerii cu idei de afaceri inovatoare vor primi finanţări de la universitate de până la 100.000 de euro pentru ca visul lor să devină realitate. 

Proiectul e-Antreprenor câştigat de către Universitatea de Ştiinţele Vieţii Iaşi prevede finanţarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenţi din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală şi contribuie la dezvoltarea zonei de Nord – Est a României. 

„Proiectul e-Antreprenor a îndeplinit cu succes toate cerinţele de calitate pentru a ocupa locul I în cadrul apelului de selecţie Innotech Student 2020. Ne dorim ca antreprenoriatul să devină o alternativă profesională viabilă pentru studenţii USV Iaşi. Dintre factorii cheie ai succesului proiectului amintim parteneriatul adecvat, echipă de proiect cu experienţă, claritate şi focus pe obiective”, a declarat prof. univ. dr. Gavril Ştefan, directorul proiectului. 

E-Antreprenor se adresează studenţilor înmatriculaţi cel puţin în anul II de licenţă, masteranzilor şi doctoranzilor. La Universitatea de Ştiinţele Vieţii, peste 700 de studenţi vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectaţi cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanţare. Innotech Student este un program de finanţare din fonduri europene nerambursabile ce se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor pentru a începe o afacere nouă. 

Programul de finanţare Innotech Student nu poate fi accesat direct de către tineri (studenţi, masteranzi sau doctoranzi) ci se accesează prin intermediul unor „administratori de schemă de antreprenoriat”, iar Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi are acest statut.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Lege reparatorie aspru criticată de foştii deţinuţi politic deoarece îi „pedepseşte” pe copii pentru faptele părinţilor

Carrie Johnson, proaspăta soţie a premierului britanic, îşi face debutul ca „primă doamnă”. Gluma lui Joe Biden şi replica lui Boris Johnson FOTO

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite