Surorile care primesc burse de studiu cu ajutorul unui preot ieşean. „Am descoperit cât de mult îmi place meseria de asistent medical”

0
0
Surorile Andreea, Nicoleta şi Simona Ciobănica, beneficiarele burselor acordate de Asociaţia „Glasul Vieţii” FOTO Facebook/ Dan Damaschin
Surorile Andreea, Nicoleta şi Simona Ciobănica, beneficiarele burselor acordate de Asociaţia „Glasul Vieţii” FOTO Facebook/ Dan Damaschin

Patru din cei şase copii ai unei familii din judeţul Vaslui au fost ajutaţi să urmeze facultăţi şi licee din Iaşi prin proiectul de burse dezvoltat de părintele Dan Damaschin, fondatorul Asociaţiei „Glasul Vieţii”.

Preotul ieşean Dan Damaschin a început să acorde burse de studii pentru elevi şi studenţi în urmă cu cinci ani. Primul caz pentru care a căutat donatori dispuşi să susţină studiile unei absolvente de liceu, proaspăt admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a fost cel al Andreei Ciobănica.

O fată de 19 ani din comuna Negreşti, judeţul Vaslui, a deschis generaţia de bursieri ai Asociaţiei „Glasul Vieţii”. În următorii ani, tinerei i s-au alăturat în programul de burse pentru elevi şi studenţi şi alte trei surori: Nicoleta, Simona şi Georgiana. „Cu Andreea am început în forţă programul de burse. Mama ei ne-a cerut sprijinul atunci şi după ce sunat pe unul şi pe altul să ne ajute cu cazare şi cu masa m-am gândit să fac ceva organizat şi pe termen lung. Astfel, am ajuns astăzi la aproape 50 de bursieri cărora le asigurăm banii pentru cazare, masă şi câte ceva pentru buzunar”, a povestit Dan Damaschin, preot misionar la biserica „Naşterii Domnului” de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi.

Trei surori mediciniste

Primele trei fete ale familiei Ciobănica care au beneficiat de proiectul de burse al Asociaţiei „Glasul Vieţii” s-au pregătit să îmbrace halatul alb şi să vină în ajutorul bolnavilor. Andreea şi Nicoleta au studiat la facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar Simona s-a înscris la Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”.

Înainte să vină şi a patra fiică a familiei la studii în Iaşi, la liceu, Nicoleta a lucrat şi noaptea şi a vrut să renunţe la propria-i bursă primită de la părintele Damaschin pentru a-i fi oferită surorii sale, Georgiana. Impresionat de gest, preotul i-a acordat bursă şi liceencei. „Eu nu aş numi sacrificiu ceea ce am făcut eu, ci dragoste. Am descoperit cât de mult îmi place meseria de asistent medical. Îmi place să interacţionez cu pacientul, iar când timpul îmi permite, să ascult şi suferinţa sufletească, nu doar pe cea trupească”, a spus Nicoleta.

surori ciobanica foto facebook damaschin

A patra beneficiară din familia Ciobănbica care primeşte bursă de studiu, Georgiana, urmează cursurile Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, fiind la rândul ei sprijinită de Asociaţia „Glasul Vieţii” pentru studii. „Primul ajutor acordat familiei a fost adopţia la distanţă, asfel încât să primească un sprijin constant pentru creşterea copiilor. Apoi, patru copii au intrat în acest sistem de burse, pentru ajutor la şcoală. După ce s-a căsătorit, prima fiică a fost ajutată de soţ. Acum, trei copii ai familiei sunt sprijiniţi de noi pentru studii, iar din toamnă este posibil să-l preluăm şi pe al patrulea să vină la liceu la Iaşi”, a mai povestit Damaschin.

Preotul Dan Damaschin, ieşeanul cunoscut pentru campaniile umanitare impresionante pe care le derulează de 13 ani, se implică în educaţia copiilor din zone defavorizate oferindu-le rechizite, meditaţii gratuite şi burse de susţinere la liceu sau la facultate. Proiectele preotului misionar pot fi susţinute prin donaţii în conturile Asociaţiei „Glasul Vieţii”, fondată de Dan Damaschin. 

Asociaţia „Glasul Vieţii”, Cod de înregistrare fiscală: 31539898

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 64 BTRL RON CRT 00 W875 9401

Cont Euro: RO 49 BTRL EUR CRT 00 W875 9401

CONT USD: RO 89 BTRL USD CRT 00 W875 9401

COD SWIFT: BTRLRO 22

Banca Transilvania, Sucursala Iaşi.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri