Studenţii străini vor putea învăţa la Universitatea Tehnică după două decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La facultăţile tehnice au mai rămas locuri libere
La facultăţile tehnice au mai rămas locuri libere

Peste 1.000 de tineri din ţările arabe şi din Africa de Nord vor putea studia de anul viitor la una din cele 11 specializări ale Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" (UTI) din Iaşi. Studenţii străini nu au mai avut acces la cursurile universitare de aici din 1990.

Reprezentanţii UTI au anunţat că începând cu anul universitar următor, la specializările tehnice se vor putea înscrie peste 1.000 de tineri din străinătate, cu precădere cei din lumea arabă şi africană. Aceştia vor studia în regim de taxă şi vor achita la fel ca cetăţenii români, 2.500 de lei anual.

„Noi dorim să ne prezentăm oferta academică la toate consulatele, în special celor din lumea arabă şi Magreb. Prezenţa acestor tineri în mediul universitar a fost extrem de puternică până în 1990, dar apoi s-a sistat această colaborare", spune profesorul Alexandru Sălceanu, decanul Facultăţii de de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată.

În plus, şi cadrele didactice universitare din aceste ţări vor putea să le predea studenţilor.

La Iaşi se perfecţionează aparatul care extrage căldura din măruntaiele pământului FOTOGALERIE

Universitatea Tehnică, în top trei pe ţară la cercetare. Vezi ce locuri ocupă celelalte instituţii ieşene

Studenţii străini iubesc mâncarea românească

În prezent, deja se derulează mai multe programe de studio în limba engleză în cadrul facultăţilor.

„Sunt autorizate două programe de licenţă în limba engleză la Facultatea de Cosntrucţii şi la cea de Inginerie Electrică şi încă două de master la Automatică şi Calculatoare şi Chimie", mai spune decanul Alexandru Sălceanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite