Starea adolescentului care s-a electrocutat după ce a căzut peste o reţea de înaltă tensiune feroviară. Ce spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ieşeni aduc veşti bune despre tânărul în vârstă de 16 ani care, în cursul săptămânii trecute, a suferit un accident care-l putea costa viaţa.

Spitalul pentru Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Spitalul pentru Copii Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform cadrelor medicale, se pare că adolescentul care a căzut peste o reţea de înaltă tensiune feroviară, din cartierul Manta Roşie, municipiul Iaşi, este într-o stare mai bună faţă de cea în care se afla când a fost adus la spital. Cu toate acestea, susţin specialiştii, perioada critică încă nu a trecut, chiar dacă în ultimele 24 de ore, tânărul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. 

Medicii susţin că starea tânărului s-a îmbunătăţit

Echipa chirurgicală condusă de dr. Sidonia Susanu face reale eforturi pentru a-l salva pe tânărul în vârstă de 16 ani. Astfel, acesta a fost supus unor intervenţii chirurgicale şi urmează să fie detubat.

„În cursul zilei de duminică, 12 februarie, copilul electrocutat a beneficiat de o nouă intervenţie chirurgicală. Este vorba despre o intervenţie de mai are anvergură, în cadrul căreia s-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse. Totodată, s-a realizat parţial acoperirea zonele excizate cu grede de piele autologice şi substituienţi cu tanaţi sintetici. Putem afirma că starea generală a copilului este mult ameliorată. În cursul zilei de 13 februarie acesta va fi detubat. Chiar dacă nu a fost depăşit riscul vital, putem spune, însă, că progresul de supravieţuire este mult îmbunătăţit", a precizat dr. Sidonia Susanu, coordonator al Unităţii Funcţionale de Arşi din cadrul Spitalului pentru Copii din Iaşi.

Cum s-a produs accidentul

Conform informaţiilor apărute, se pare că băiatul a căzut de pe o pasarelă pietonală pe firele electrice, iar mai apoi pe o locomotivă. Astfel, la faţa locului s-au deplasat echipajele medicale care i-au acordat ajutor şi l-au transportat de urgenţă la spital.

Conform medicilor, se pare că tânărul a suferit arsuri de gradul lV, pe 80% din suprafaţa corporală Totodată, pe lângă arsuri, tânărul s-a ales şi cu mai multe traumatisme grave, din cauza căderii de la înălţime.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite