Spaima şpăgarilor. Un agent dintr-un sat ieşean a denunţat cinci persoane diferite care au vrut să-i dea mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din comuna Leţcani, judeţul Iaşi, e aproape de a stabili un nou record: e denunţat cinci persoane diferite care au vrut să îi ofere şpagă.

Agentul ieşean Cătălin Ghimpu este poreclit “Incoruptibilul” în Poliţia ieşeană. Poliţistul se află în spatele a cinci dosare penale de corupţie, toate deschise urmare a denunţurilor pe care le-a făcut.

Ultima tentativă de mituire a lui Ghimpu a fost cea din data de 24 aprilie, atunci când un şofer a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea 300 de lei poliţistului. Conducătorul auto fusese prins cu permisul suspendat şi nu ştia că, înainte de a primit banii, poliţistul sesizare Direcţia Generală Anticorupţie.

„În fapt, la data de 18.04.2017, un agent de poliţie din cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a sesizat la Linia TelVerde 0800 806 806 a Direcţiei Generale Anticorupţie faptul că l-a surprins pe T.I.R. în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. În acest context, T.I.R. i-a promis suma de 600 lei în scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii în cauză.

Faţă de T.I.R., procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat anchetatorii.

În luna decembrie 2016, Cătălin Ghimpu a denunţat un bărbat de 31 de ani care a vrut să îi ofere un porc şi vin pentru a-l scăpa de un dosar penal de tâlhărie. În aprilie 2016 poliţistul din Leţcani a fost de asemenea tentat de un şofer să ia mită. I s-a oferit 450 de euro de către un şofer care fusese prins băut la volan însă a refuzat şi a formulat denunţ. Cătălin Ghimpu a mai formulat denunţuri similare în ianuarie 2016 şi în 2014.

Precizăm faptul că agentul de poliţie denunţător în prezenta cauză a mai sesizat D.G.A. – S.J.A. Iaşi cu privire la încercarea unor cetăţeni de a-i da mită în alte patru situaţii, toate cele patru denunţuri fiind materializate în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitoriu.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite