Secretele frumuseţii: cum să îţi îngrijeşti corpul pentru a-i prelungi tinereţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wom

Astăzi a devenit posibil să rămâi tânără până aproape de adânci batrâneţi. Există câteva secrete pentru menţinerea tinereţii. Ele sunt simple şi realizabile, vizează silueta, cofura, tenul sau machiajul. Puteţi arăta spectaculos din cap până în picioare, dacă ţineţi cont de câteva trucuri de frumuseţe, prezentate de doctor Elena Rusu din Iaşi.

MACHIAJUL

Machiajul, mai ales al unei femei trecute de 40 de ani, trebuie să îndeplinească anumite condiţii specifice. Primele riduri si nuanţa obosită a pielii feţei sunt probleme comune pentru femei. 

make

Astfel, am cerut sfatul doctorului Elena Rusu de la ElyDerm Iaşi. Potrivit acesteia, fondul de ten se alege în funcţie de tipul de ten: pentru tenul uscat vom alege un textură cremoasă, pentru tenul gras vom alege variante „oil free”. De asemenea este foarte important ca fondul de ten să fie” non-comedogenic”, adică să nu infunde porii, avand ca şi consecinţa apariţia leziunilor de tip acneic.

Cum alegem un fond de ten? Simplu: aplicăm un pic de fond de ten pe partea inferioară a obrazului, coborând usor pe mandibulă şi gât. Culoarea fondului de ten ar fi bine să se confunde cu culoarea naturală a pielii. Cum testăm gradul de acoperire al fondului de ten? Îl aplicăm la încheietura mâinii şi dacă venele albăstrui dispar ca prin minune, atunci fondul de ten are acoperire mare.

"Pentru un efect natural, alege nuanţa fondului de ten cât mai apropiată de culoarea naturală a pielii. Pentru un efect natural, aplică-l cu un bureţel umezit. Pentru a nu avea aspect de mască întinde-l uniform si pe gât, altfel cei din jur vor observa diferenţa. Dupa ce l-ai intins uniform, fixează-l cu un pic de pudră liberă (dacă nu aplici pudră, se va prinde praf şi alte impuritaţi din aer, tenul căpătând un aspect îmbâcsit, murdar)", a mai punctat dr. Elena Rusu.

 „Fondurile de ten sub formă de stick, cremă sau fluid sunt potrivite pentru tenul uscat, iar pentru tenurile grase sunt indicate formulele oil-free). Pentru a crea impresia unei priviri intense şi strălucitoare foloseste un creion bej sau alb în interiorul pleoapei inferioare.

Pentru a-ti sculpta obrajii, precum Marlene Dietrich, cu o pensulă, aplică putin fard maroniu imediat sub pomeţi. Iata un truc genial, furat din culisele Holly­wood-ului: încălzeşte cu ajutorul unei brichete vârful creionului khol, asteaptă să se răcească şi conturează-ţi ochii. Nuanţa va fi mai intensă, iar machiajul va rezista mai mult. 

Dacă vrei ca rujul să reziste tamponează primul strat cu un serveţel uscat (pentru a îndepărta surplusul), apoi aplica al doilea strat, cu pensula. Fixeaza totul cu un va' de pudră translucidă“, spune Elena Rusu.

UNGHII

Înainte de aplicare, roteşte lacul de unghii în palme, pentru a-l încălzi şi a-l omogeniza. În felul acesta se va întinde perfect pe unghie şi va rezista de două ori mai mult.

Pigmenţii puternici din ojă îţi pătează unghiile. Foloseşte întotdeauna o bază protectoare, pentru a le păstra culoarea trandafirie, sănătoasă. Dacă răul a fost deja produs, ştergeţi unghiile timp de o săptămână, seară de seară, cu suc de lămâie. E un truc vechi, dar funcţionează.

CORP

Dr. Elena Rusu precizeaza că cel mai bun tratament anticelulitic este periajul uscat. Condiţia este să foloseşti numai produse naturale (un prosop aspru de in sau cânepă) şi să iţi masezi corpul (uşor, cu mişcări circulare, de jos in sus, de la tălpi pină în creştetul capului) în fiecare dimineaţă şi seara înainte de duş, cel putin 10 minute. Dacă suporti apoi un duş rece, e cu atât mai bine. 

corp

Periajul uscat intensifică circulaţia sanguină la nivelul zonei afectate, favorizeaza drenajul limfatic şi exfoliaza pielea, permiţind ingredientelor active din cremele anticelulitice să acţioneze mai eficient, iar duşul rece tonifică pielea şi ţesutul muscular.

Pentru a-ţi hidrata pielea rapid, aplică imediat după duş, când pielea este încă umedă (şi porii deschişi), un ulei hidratant, apoi tamponează-ţi corpul cu un prosop moale. Dacă alegi un ulei aromat nu mai ai nevoie de alt parfum. 

TEN

Majoritatea femeilor se plâng toamna că au buzele crăpate. Specialistul Elena Rusu spune că pentru a evita uscarea si crăparea buzelor, exfoliază-le usor cu o periuţă de dinţi moale sau un scub special sau miere de albine zaharisită (o aplici pe buze, o laşi să acţioneze 5-10 minute, masezi buzele cu mişcări circulare si apoi o îndepărtezi cu apă călduţă). Dupa exfolire aplici balsam de buze hidratant.

Dacă te-ai trezit peste noapte cu un coş (care apare întotdeauna în cel mai nepotrivit loc şi moment), dizolvă o tabletă de aspirină într-o lingurită cu apă si aplic-o pe zona dureroasă. Aspirina e un antiinflamator puternic, care va opri inflamaţia şi astfel va grăbi vindecarea.

ten

Păstrează gelul pentru conturul ochilor în frigider. Răcoarea gelului (şi acţiunea lui vasoconstrictoare) te va scăpa urgent de cearcăne şi pungile inestetice de sub ochi.    

Când ai tenul lipsit de vitalitate şi luminozitate, ai nevoie de un masaj facial. „Dacă nu ai timp de aşa ceva, ciupeşte-ţi obrajii şi trage-ţi uşor două palme. Activează circulaţia sanguină, iar efectul durează aproape jumătate de oră. 

Am auzit de multe ori că trebuie să ne spălăm pe faţă cu apă minerală. Dermatologii susţin că este suficient să fie apă. Mineral înseamnă cu bule, carbogazoasă în relitate mineral înseamnă cu minerale; şi apa plată este minerală doar că nu are CO2 suplimentar. E un truc ce a ajutat-o pe Ava Gardner să arate splendid pină la adinci bătrineţi, fără botox şi fără lifting facial. Apa rece activează circulaţia sanguină şi tonifică pielea şi musculatura feţei.

Dacă tenul arată obosit şi trebuie să mergi la o petrecere şi vrei să arăţi extraordinar şi nu mai ai timp sa ajungi la cosmetică, iată ce poti face:

Pe pielea curată aplică miere de albine uşor zaharisită, las-o să acţioneze 10-15 minute, maseaz-o uşor şi apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. La sfarşit clăteşte faţa cu apă rece. Mierea hrăneşte pielea, particulele de zahăr vor face o exfoliere blândă, iar masajul va intensifica circulaţia şi va tonifia musculatura. La final vei avea o piele curată, hranită, hidratată. Nu uita să aplici o cremă adecvată tenului tău.

Pe pielea curată, umedă, aplică un pic de mălai, zaţ de cafea, masează uşor cu mişcări circulare, clăteste cu apă călduţă din abundenţă, apoi aplică o mască hidratantă (poate fi naturală, preparată în casă – sunt foarte multe reţete pe internet sau o mască gata preparată), las-o să acţioneze, îndepărteaz-o şi aplică crema adecvată tenului tău.

Dar pentru a nu fi luată prin surprindere niciodată şi pielea ta să fie sănătosă şi să arate bine tot timpul, apelează la un specialist şi împreună cu el fă-ţi un plan de ingrijire al pielii“.

PĂR

Te-a luat valul şi ai cam exagerat cu bigudiurile? Nici o problemă. E suficient să pulverizezi puţină apă de toaletă pe un prosop mic şi să-ţi tamponezi uşor părul. Alcoolul din apa de toaleta va „desface" buclele şi vei obţine un look foarte natural.

Sunt doamne care preferă să aibă părul intins şi mătăsos însă uneori poate fi obositor să folosească în fiecare zi ustensile precum peria rotundă, uscătorul sau placa. Hair-stylistii susţin că dacă vrei un păr drept, atunci cand te speli pe păr „să îţi usuci părul întÂi spre interior, apoi spre exterior, pentru a intinde buclele dezordonate şi nedorite" Mai mult, pentru a proteja părul de căldura uscătorului, aplică pe părul umed o mască fără clătire.

par

 Unii specialişti spun că „dupa fiecare spălare, clăteşte-ţi părul cu apă minerală. Va fi mai strălucitor şi plin de vitalitate".

Întotdeauna alege o coafurĂ care să se potrivească fizionomiei tale şi mereu să ceri sfatul expertului. Îţi va recomanda o coafură (în trepte, cărare pe o parte sau breton) în funcţie de forma feţei, a capului şi de inserţia firelor de păr în scalp.

O coafură potrivită îţi poti pune in valoare anumite trăsături sau îţi poate corecta anumite (mici) defecte. 

Cum procedezi dacă dimineata te trezesti cu părul dezordonat? Experţii spun că trebuie schimbate asternuturile. Feţele de pernă din satin sau mătase au un efect electrostatic. Aşternuturile din bumbac sunt cea mai bună alegere.

Cele care vor să le crească părul mai repede trebuie să îşi maseze scalpul în fiecare seară, pentru a accelera circulaţia sanguină. Astfel, firul de păr e mai bine hrănit şi creşte de parcă l-ai uda la rădăcină.

Ştii prea bine cit de ingrozitor îţi arată părul după o noapte de petrecere, când ai transpirat, ai fumat, ai băut şi ţi-ai trecut mina murdară prin el, de sute de ori. Pentru a-l scăpa de acest aspect, dizolvă o tabletă de Aspirina C în apă şi pulverizează soluţia pe păr. Acidul salicilic va elimina surplusul de sebum şi-i va da strălucire si volum.

Dupa ce ţi-ai vopsit părul, clateşte-l cu apă rece, pentru a închide cuticulele şi a fixa culoarea mai bine. Efectul e uluitor, mai ales pentru nuanţele inchise.

Nu ieşi din casă cu părul ud fără să ştii câte grade sint afară. Dacă temperatura e sub zero, ai toate şansele să ingheţe şi să se rupă. La polul opus, dacă afară e caniculă, părul ud se deshidratează, se usucă şi… din nou se rupe. 

Dacă ai părul gras şi nu ai timp să îl speli, inmoaie o dischetă demachiantă în apă de hamamelis pe care o găseşti la magazinele de produse naturiste şi tamponează rădăcina firului de păr. Hamamelisul este astringent şi absoarbe rapid excesul de sebum.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite