Scrisoarea unui român simplu pentru rezidenta care i-a scris lui Iohannis: „Cei de la vârf nu vor mai avea pe unde să scoată cămaşa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul rezident Gabriela Profir FOTO Facebook
Medicul rezident Gabriela Profir FOTO Facebook

Un ieşean angajat în sistemul bancar i-a răspuns tânărului medic rezident, care i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis, cu o scrisoare de susţinere emoţionantă.

Un tânăr în vârstă de 33 de ani din Iaşi a postat pe contul personal de Facebook o replică de susţinere pentru medicul rezident Gabriela Profir, cea care i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis despre cât de greu este să trăieşti din banii câştigaţi din medicină.

Ieşeanul, pe nume Augustin Ciocan, o sfătuieşte pe tânara din Bucureşti să continue demersul început şi o sfătuieşte să iniţieze un dialog amplu cu pacienţii, pe care să-i câştige de partea sa.

Redăm mai jos, integral, postarea ieşeanului Augustin Ciocan:

„Te felicit pentru iniţiativă, Gabriela Profir. Ai dreptate, dacă mai mulţi ar avea curajul să vorbească, s-ar schimba multe. Tocmai de aceea sunt convins că, pentru a reuşi, voi, doctorii rezidenti şi nu numai, trebuie să vă adresaţi în primul rând populaţiei.

Autorităţile sunt cele responsabile şi care pot face ceva, dar ele nu vor acţiona fără presiunea populaţiei. Toţi doctorii adunaţi la un loc sunt puţini, din ce în ce mai puţini, însă problema sănătăţii este reală. Adresaţi-vă pacienţilor. Câştigaţi-i de partea voastră. Luaţi-i drept parteneri pe cei dispuşi să vă ajute. Eu ştiu deja că voi aţi renunţa cu dragă inimă la multe aşa-zise avantaje doar ca relaţia dintre pacient şi medic să fie una de încredere şi de ajutor în ambele direcţii.

Trebuie construită o relaţie cu pacientul tratat

De aceea, îi rog pe toţi cei din sistemul medical care citesc să contribuie discutând cu pacienţii lor şi publicând dorinţele acestora. Să ceară în numele lor aceleaşi lucruri. Să le ceară să-i susţină în favoarea lor. Ce vor pacienţii? Vor condiţii mai bune! Voi nu vreţi condiţii mai bune în spitale? Vor să nu dea şpagă şi să facă ilegalităţi de frică şi durere. Voi vreţi să trăiţi cu frică pe seama durerii? Vor ca doctorilor să le pese de ei, să-şi permită să vorbească, să explice, să încerce să înţeleagă, în loc să fie stivuiţi ca un pachet pe o bandă rulantă. Voi nu vreţi să aveţi timp să faceţi o consultaţie relaxat, aşa cum trebuie, construind nu doar un diagnostic, ci şi o relaţie cu pacientul tratat?

Vor ca angajaţii statului să nu le ceară pomană, de foame, când ei ajung la spital de nevoie, de la paznicul de la poartă, infirmier, asistente, până la medicul care ar trebui să fie în vârful piramidei veniturilor. Voi nu vreţi ca toţi angajaţii din sistemul sanitar să fie suficient de bine plătiţi încât să nu bage nimeni mâna în buzunarul altuia la spital, ba chiar să poată oferi servicii profesioniste şi celor din străinătate la noi acasă? Sigur că vreţi! Spuneţi asta oameni buni, spuneţi asta în gura mare peste tot şi cei din afara sistemului se vor alătura vouă. Iar ăia de se dau faliţi pe banii noştri de la vârf nu vor mai avea pe unde să scoată cămaşa!

Articole pe aceeaşi temă:

Scrisoarea unui medic rezident către Klaus Iohannis: „Sunt zile în care un covrig de un leu e prea mult. Nu mai rezist fizic şi psihic“

Un tânăr medic rezident din Bucureşti a decis să scrie pe blogul său o scrisoare către preşedintele ţării, Klaus Iohannis, în care vorbeşte cât de greu este să trăieşti din banii câştigaţi din medicină.

Medicul rezident care i-a scris cu disperare lui Klaus Iohannis a primit răspuns. Nu de la preşedinte, ci tot de la un doctor: „Sper că vom învinge!”

După ce medicul rezident Gabriela Profir a notat într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis condiţiile grele în care trebuie să muncească rezidenţii, aceasta a publicat pe o reţea de socializare părerea unui medic cu privire la următorul pas în încercare de a soluţiona problemele din sistemul sanitar românesc.

Medicul rezident Gabriela Profir, după scrisoarea disperată către Iohannis: Cred că preşedintele are mai multe petiţii de rezolvat, aşa că mai aştept un răspuns

După ce a publicat o scrisoare în care a povestit condiţiile foarte grele în care lucrează medicii rezidenţi, Gabriela Profir a mai postat pe blogul personal câteva rânduri pentru cei care au citit nemulţumirile medicilor rezidenţi. De asemenea, Gabriela Profir a transmis un nou mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite