Medicul rezident Gabriela Profir, după scrisoarea disperată către Iohannis: Cred că preşedintele are mai multe petiţii de rezolvat, aşa că mai aştept un răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Profir, medicul rezident care i-a scris lui Iohannis FOTO Facebook Gabriela Profir
Gabriela Profir, medicul rezident care i-a scris lui Iohannis FOTO Facebook Gabriela Profir

După ce a publicat o scrisoare în care a povestit condiţiile foarte grele în care lucrează medicii rezidenţi, Gabriela Profir a mai postat pe blogul personal câteva rânduri pentru cei care au citit nemulţumirile medicilor rezidenţi. De asemenea, Gabriela Profir a transmis un nou mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis.

După ce în urmă cu câteva zile medicul rezident Gabriela Profir a publicat pe blogul său o scrisoare impresionantă despre modul în care muncesc medicii rezidenţi din România şi despre veniturile pe care le au, tânără a decis să mai scrie câteva rânduri pentru toţi cei care au citit scrisoarea ei, pentru presă, dar şi pentru Klaus Iohannis. Redăm mai jos cuvintele scrise de Gabriela:

”Bună seara!
 
Din momentul în care am publicat scrisoarea mea deschisă către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, referitoare la situaţia medicilor rezidenţi, am primit câteva invitaţii din partea agenţiilor de presă de a participă fie la emisiuni radio fie la emisuni televizate, transmise live. Mă bucură interesul mediatic pentru această situaţie, pe care atât eu cât şi alţi colegi de-ai mei de ani buni încercam să o facem cunoscută publicului larg.

În acelaşi timp ţin să răspund celor care mi-au trimis invitaţiile respective, aici, pe blog, pentru că toţi cei care urmăresc desfăşurarea evenimentelor şi cărora le păsa de starea lucrurilor în sistemul de sănătate din România să ştie opinia mea clară şi fermă referitoare la aspectul mai sus menţionat:
 
Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastrムde a-mi luă un interviu, care mムonoreazăƒ. Dorinţă mea prin aceastムscrisoare deschisă a fost sムaduc aminte asupra unor probleme vechi şi profunde ale sistemului medical, în condiţiile în care a avut loc o schimbare la vârful conducerii ţăƒrii noastre în care mulţi am investit speranţăƒ. Nu vreau acum să mムerijez în purtăƒtorul de cuvânt al unui segment profesional (medicii rezidenţi).

Sunt o voce dintre multe altele ale grupului profesional din care fac parte. Sunt convinsムcムdl. preşedinte, mai ales la începutul activităƒtii, are numeroase petiţii şi solicităƒri de soluţionat, aşa cムîncムmai pot aştepta un răƒspuns. Dacă acesta va veni, va fi cu atât mai bine. Ύmi place să cred cムcel puţin am reuşit sムle aduc aminte tuturor celor ce administreazムsistemul medical şi au un cuvânt de spus în strategia de dezvoltare a Româiei, cƒă existăƒm şi cムRomânia are nevoie de noi şi de aceea nu poate face abstracţie de condiţia noastrムprofesionalムşi socialăƒ.

Aşa cum am spus şi în scrisoarea deschisă, eu mai lucrez pentru a-mi completă veniturile, la o clinicムprivatăƒ. În cursul zilei de mâine, deşi este duminicăƒ, eu am program de lucru în cadrul acestei clinici private care nu şi-a exprimat acordul pentru o vizitムdin partea mass-media la sediul săƒu într-o chestiune care nu o priveşte.

De aceea nu voi putea da curs invitaţiei dumneavoastrăƒ, rămânând, în cazul unui răƒspuns din partea Preşedintelui României sムstabilim cu suficient de mult timp înainte o datムşi un loc de întâlnire pentru a vムputea răƒspunde într-un interviu.
 
Dr. Gabriela Profir”

 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/scrisori-c-tre-victor-ponta" target="_blank">View the story "Scrisori către Victor Ponta " on Storify</a>]

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite