Şase ani de la tragedia SMURD care a zdruncinat România şi Republica Moldova. „Suntem la fel de trişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inspectoratul General de Aviaţie MAI
FOTO: Inspectoratul General de Aviaţie MAI

În 2 iunie 2016, elicopterul SMURD plecase de la Iaşi, fiind solicitat în Republica Moldova pentru doi pacienţi care aveau nevoie de transport la spital.

Joi, 2 iunie 2022, se împlinesc şase ani de la tragedia din 2 iunie 2016 în care şi-au pierdut viaţa un medic, un asistent medical, pilotul şi copilotul unui elicopter SMURD care s-a prăbuşit în Republica Moldova, după ce decolase de la Iaşi.

Elicopterul SMURD de la Iaşi fusese solicitat la Vulcăneşti, Republica Moldova, pentru a transporta o pacientă în vârstă de 85 ani, cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută, către Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Femeia a fost dusă la Chişinău, iar elicopterul a fost solicitat pentru o nouă intervenţie la Cahul, însă câteva minute după decolare, elicopterul s-a prăbuşit. 

„Am pierdut patru dragi colegi. Comemorăm astăzi şase ani de la pierderea lor şi suntem la fel de trişti, aşa cum eram şi în urmă cu şase ani. Participăm la slujbe alături de familiile lor, iar mâine un echipaj din Iaşi va fi prezent la Haragâj, mereu autorităţile de acolo şi oamenii din sat au făcut o slujbă de comemorare. Se întâmplă la fel şi acum, iar pentru noi este important să nu îi uităm, să mergem mai departe, să le împlinim visul. Continuăm misiunile, facem misiuni cu elicopterul SMURD în regiunea de Nord-Est.

Până la începerea războiului au fost multe misiuni şi în Rep. Moldova, însă acum sunt ceva restricţii şi intervenim doar la sol, pentru pacienţi români, moldoveni sau ucraineni. Nu uităm să le păstrăm amintirea, să le-o respectăm şi să ţinem legătura cu familiile lor, să le admirăm copiii care cresc”, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

În tragicul accident petrecut la 2 iunie 2016 şi-au pierdut viaţa medicul Mihaela Dumea (39 ani), asistentul medical Gabriel Sandu (40 ani), pilotul comandor Doru Gavril şi copilotul căpitan comandor Voicu Şoican.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Invadatorii ruşi au introdus pedeapsa capitală în regiunea ocupată Mariupol: „Închid şi împuşcă voluntari şi oficiali ucraineni”

Bătălia pentru Donbas. Armata ucraineană sângerează în iadul produs de focul de artilerie rus, în aşteptarea armelor occidentale VIDEO

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite