Gestul emoţionant al oficialităţilor din Republica Moldova. Colectă publică pentru un monument ridicat în memoria eroilor de la SMURD Iaşi

0
0
Asistent Gabriel Sandu, pilot Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae şi medicul Mihaela Dumea FOTO Arhivă
Asistent Gabriel Sandu, pilot Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae şi medicul Mihaela Dumea FOTO Arhivă

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova a început să construiască un monument funerar în pădurea în care un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit pe 2 iunie.

Autorităţile din Republica Moldova vor să păstreze vie amintirea eroilor de la SMURD Iaşi care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de pe 2 iunie, de lângă localitatea Haragâş, raionul Cantemir.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova a început să construiască un momenument funerar în pădurea în care elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit şi-i invită pe românii doritori să contribuie la strângerea de fonduri necesare lucrării

„Acolo va fi edificat un monument-memorial, care va fi simbol al comemorării celor patru salvatori SMURD, moartea cărora este o mare pierdere pentru rude şi colegi. Monumentul va simboliza un tribut adus celor care interveneau pentru salvarea vieţilor omeneşti, dând dovadă de curaj, devotament şi sacrificiu“, se arată într-un comunicat al serviciului basarabean.

Pentru strângerea fondurilor necesare ridicării monumentului, SPCSE a deschis trei conturi bancare, în lei moldoveneşti, euro şi lei româneşti.

În paralel, în memoria eroilor SMURD Iaşi, SPCES împreună cu Ambasada României în Republica Moldova organizează concertul „Eternul zbor în suflet îl păstrăm“, care va avea loc pe 20 octombrie, la ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici“ din Chişinău. Banii strânşi din vânzarea biletelor pentru concert vor fi folosiţi pentru realizarea monumentului funerar.

 Persoanele interesate să contribuie la ridicarea monumentului din localitatea Haragâş pot dona lei în contul 22662949740, cont IBAN MD28A GPLBO144224B11371AA, deschis la Ministerul Finanţelor - Trezoreria de Stat din Republica Moldova, beneficiar fiind Ministerul Finanţelor, Trezoreria Teritorială Cantemir, Primăria Haragâş.

În data de 2 iunie 2016, elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Basarabia, toţi cei patru salvatori de la bordul aparatului de zbor pierzându-şi viaţa. Medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae făceau parte din echipa SMURD Iaşi de mai mulţi ani.

  Citeşte şi:

Cine sunt cei patru membri ai echipajului SMURD Iaşi care au murit în elicopterul prăbuşit în R. Moldova. Doctoriţa lucra de un an şi jumătate la SMURD şi avea un copil

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite