Șansa unei femei care a scăpat cu viață din două accidente rutiere petrecute în doar câteva minute

0
Publicat:

În cursul zilei de duminică, 19 februarie, un grav accident rutier a avut loc în judeţul Iaşi. În acest incident a fost implicat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi care transporta o femeie ce tocmai fusese victima unui alt accident rutier.

Unitatea de Primire Urgenţe SURSĂ FOTO Cristian Hitruc
Unitatea de Primire Urgenţe SURSĂ FOTO Cristian Hitruc

Conform primelor informaţii, salvarea a fost izbită frontal de un autoturism, în timp ce se deplasa în localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Ţigănaşi. Vinovat pentru producerea accidentului ar fi şoferul maşinii mici, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. În urma impactului, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cotidianul „Bună Ziua Iaşi” relatează că echipajul medical transporta o femeie care fusese preluată cu doar câteva minute în urmă de la un alt accident rutier produs în dreptul comunei Fântânele. Astfel, femeie în vârstă de 72 de ani a fost implicată, în doar câteva minute, în două accidente rutiere. 

Care este starea pacientei

Conform cadrelor medicale, în urma celor două accidente, pacienta s-a ales cu mai multe fracturi şi contuzii. Astfel, aceasta a fost transportată la spital pentru a fi supusă mai multor investigaţii.

Pacienta, în vârstă de 72 de ani, se afla în ambulanţa implicată în accidentul rutier. De menţionat este faptul că aceasta fusese preluată de la un alt astfel de incident. În primul accident, aceasta era pasageră pe bancheta din spate a unui autoturism şi nu purta centura de siguranţă, aflându-se pe locul din mijloc. În al doilea accident, în care a fost implicat echipajul medical, femeia se afla pe targa ambulanţei. Cadrele medicale au constatat că aceasta prezintă contuzie toraco-abdominală, posibil fracturi costale stângi şi o fractură la nivelul colului femural stâng. Totodată, aceasta s-a ales şi cu o plagă contuză la cotul drept. Important este că pacienta nu declară pierderea stării de conştienţă. Aceasta este stabilă din punct de vedere hemodinamic şi respirator. La spital, aceasta va fi supusă unor investigaţii suplimentare şi va fi ţinută sub atentă supraveghere medicală", a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite