Român căutat de francezi după ce a fost prins cu un test ADN, în urma unui furt

0
0

Un bărbat din Bârlad a fost extrădat în Franţa, ca urmare a unei decizii luată de judecătorii ieşeni, după ce a fost găsit vinovat acolo pentru un furt. Fapta a fost comisă alături de alţi cetăţeni de origine română.

Extrădarea lui Ştefan Chiriac (32 de ani) a fost judecată la Curtea de Apel Iaşi, ca urmare a unei solicitări trimisă în România de către autorităţile din Franţa. Chiriac a fost condamnat la patru ani de închisoare de către Curtea de Bourg en Bresse, decizia fiind luată în 2019, pentru o faptă ce ar fi fost comisă în 2016.

În toamna acelui an, în Champagnole, alături de alte persoane, Chiriac a comis un jaf asupra unui complx comercial. Autorii au tăiat mai întâi gardul care împrejmuia magazinul, apoi au urcat pe acoperiş şi au spart acoperişul din sticlă cu ajutorul unor lame de ferestrău pentru metale şi a unui cleşte. Apoi, unul dintre făptuitori a coborât cu ajutorul unei scări din frânghie confecţionată artizanal şi a umplut sacoşe de cumpărături cu numeroase produse multimedia, prejudiciul estimat ridicându-se la 21.000 euro”, au precizat autorităţile franceze.

Acestea au precizat că Ştefan Chiriac şi un alt făptaş au fost identificaţi în baza probelor ADN ridicate de la faţa locului.

În faţa judecătorilor din Iaşi, individul a recunoscut condamnarea din Franţa şi a precizat că este de acord să fie extrădat pentru a-şi executa pedeapsa.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

VIDEO Momentul în care Cristian Rizea a fost reţinut la Chişinău: „Spuneţi-i lui Dodon că pe 15 noiembrie va ajunge la puşcărie” 

Miercurea neagră. Toate recordurile pandemiei au fost spulberate în ultimele 24 de ore

 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri