Relu Fenechiu ameninţă cu greva parlamentară. Miza: Autostrada Iaşi - Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu FOTO Adevărul
Relu Fenechiu FOTO Adevărul

Relu Fenechiu susţine că îi va mobiliza pe toţi parlamentarii din Moldova într-o acţiune de protest fără precedent, dacă Guvernul Ponta nu va sprijini proiectele majore ale regiunii.

Liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu a declarat că va propune aleşilor din Moldova să intre în grevă parlamentară, dacă nu va fi demarat proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

El a atras atenţia guvernului să nu păcălească oamenii din această zonă a ţării.

Relu Fenechiu a spus vineri, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare, va începe să strângă semnături de la toţi parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii şi că în situaţia în care guvernul nu va lua în seamă acest demers va propunere intrarea în grevă parlamentară.

„Vom semna un document, toţi parlamentarii din Moldova, în favoarea acestui proiect. Propun chiar intrarea în grevă parlamentară dacă nu se va întâmpla nimic. Unii spun că autostrada Moldova-Transilvania nu este prioritară. Suntem în această zonă trei-patru milioane de suflete. Nu vom ajunge la acelaşi nivel de dezvoltare cu Clujul sau Timişoara dacă nu facem autostrada. Atrag atenţia guvernului să nu păcălească oamenii”, a afirmat Relu Fenechiu.

Liberalul a spus că solicită ministrului Transporturilor Ramona Mănescu să semneze şi să accepte proiectul.

„Îi cer să nu-l blocheze, nu are dreptul să facă asta”, a spus Relu Fenechiu.

Liderul PNL Iaşi a mai precizat că în guvern sunt reprezentanţi ai tuturor zonelor ţării şi că fiecare îşi promovează proiectele regiunii.

„Când am fost ministru la Transporturi şi eu am sprijinit aeroportul din Iaşi sau autostrada. Cei aleşi de moldoveni trebuie să susţină propriile proiecte. Altfel, guvernul va considera că e mai importantă o autostradă în Oltenia, în Teleorman sau la Cluj. Ne vom trezi lăsaţi deoparte”, a spus Fenechiu.

12 parlamentari de Iaşi, între care şapte de la PNL, trei de la PDL şi doi aparţinând minorităţilor naţionale, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului includerea autostrăzii Iaşi-Tg. Mureş pe lista de priorităţi a guvernului, pentru perioada 2014-2020.
Memoriul a fost trimis şi premierului Victor Ponta.

Printre semnatarii documentului se numără şi şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Autostrada Iaşi-Tg, Mureş ar urma să aibă aproape 300 km şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Mai puteţi citi:

Mănescu nu vrea autostrada Iaşi-Târgu Mureş: „Suntem oameni serioşi, nu ne jucăm cu autostrăzile“

Fenechiu şi cei 4.000 de kilometri de autostradă. Cum arată proiectul care ar scumpi litrul de benzină cu 10 eurocenţi

Fenechiu: „Am găsit soluţia pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă până în 2027“

PNL supune dezbaterii publice propunerea lui Fenechiu

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite