Recuperare spectaculoasă a unui pacient cu grave probleme la coloană. „Nu puteam duce cinci kilograme într-o mână“

0
Publicat:

Bărbatul fusese diagnosticat cu hernie de disc, dar şi cu o afecţiune care presupune alunecarea vertebrelor de la nivelul coloanei lombare. Potrivit medicilor, a doua zi după operaţie, bărbatul s-a ridicat din pat şi a putut merge.

Relu Feraru, pacient 56 de ani Ploiești  Sursa foto: Spitalul de Neurochirurgie Iași
Relu Feraru, pacient 56 de ani Ploiești Sursa foto: Spitalul de Neurochirurgie Iași

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, originar din Ploieşti, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu hernie de disc, dar şi cu spondilolistezis, boală care presupune o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare. 

A venit la noi în consultație pentru o problemă de chirurgie spinală. A fost diagnosticat cu ceea ce noi numim spondilolistezis, adică o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare, care creează, în timp, mari dificultăți în ceea ce privește mersul, apar dureri și scade, cumva, distanța de mers. Intervenția chirurgicală este una laborioasă, care presupune că, dincolo de compresiunea nervilor, care sunt implicați în această patologie, fixarea coloanei este necesară pentru ca acel decalaj de vertebre să nu se accentueze”, explică medicul Lucian Eva, manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iași. 

Bărbatul a fost operat la spitalul ieşean. Recuperarea a fost rapidă. Pacientul s-a putut ridica din pat a doua zi după ce a fost supus intervenţiei chirurgicale.

Mergeam cu dificultate, iar atunci când făceam un efort, ca un exemplu, maxim cinci kilograme într-o mână, durerea se lăsa pe picior și partea coloanei, partea de jos a coloanei, și sufeream. (...) După o zi de la operație, merg foarte bine. Durerile au scăzut din intensitate, și mulțumesc, cu această ocazie, încă o dată, domnului profesor pentru succesul operației”, susține pacientul. 

La rândul său, medicul Lucian Eva, manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat că alunecarea vertebrelor de la nivelul coloanei lombare creează mari dificultăţi în timpul mersului, iar durerile sunt mari.

Este un caz dintre multiplele cazuri care se operează în clinica noastră. Chirurgia spinală este una dintre subspecialitățile neurochirurgiei care este extrem de bine dezvoltată la noi în spital, pentru că noi suntem și centru acreditat AOSpine în ceea ce privește educația medicală continuă a specialiștilor în domeniu. Asta înseamnă că putem asigura pregătire de specialitate pentru cei care doresc intervenții chirurgicale la nivelul coloanei”, a conchis medicul Lucian Eva. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite