Spitalul din România în care jumătate dintre pacienții trataţi provin din alte judeţe decât cele învecinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre pacienţii internaţi în cursul anului 2023 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi se numără şi 32 de persoane din străinătate, care au plătit între 25.000 de lei şi aproape 40.000 de lei pentru a beneficia de intervenţii medicale complexe la noi în țară.

Sursa foto: Arhiva Spitalului de Neurochirurgie din Iași
Sursa foto: Arhiva Spitalului de Neurochirurgie din Iași

.Aproape jumătate dintre pacientii trataţi în acest an la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi provin din alte judeţe decât cele învecinate, comparativ cu maximum 30% în restul spitalelor iesene. Mai mult, 1.000 de pacienţi sunt din alte judeţe din ţară. Aceștia au ajuns la Iași după ce, mulţi dintre ei, nu au putut fi ajutaţi în alte spitale. În total, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi au fost internate, în cursul anului 2023, peste 10.000 de persoane.

Credem că asta reflectă în primul rând încrederea pe care pacienţii o au în echipa noastră medicală şi serviciile pe care le oferim", a declarat medicul Lucian Eva, managerul unității medicale din Iași. 

Printre pacienţii internaţi în cursul anului 2023 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi se numără și 32 de persoane din străinătate, care au plătit între 25.000 de lei şi aproape 40.000 de lei pentru a beneficia de intervenţii medicale complexe şi radiochirurgie stereotatică de tip Gamma Knife oferite de specialiştii acestei unităţi medicale.

Ceea ce ne face pe noi deosebiţi faţă de ceilalţi este faptul că în Spitalul de Neurochirurgie am tratat 32 de pacienţi din străinătate, cum ar fi Italia, Japonia, Republica Moldova, Nigeria, Portugalia, Ucraina, Suedia şi SUA. Toţi aceşti pacienţi au fost operaţi în regim privat. În urma acestor intervenţii chirurgicale efectuate am încasat aproximativ 800.000 de lei. Preţurile sunt stabilite la nivelul spitalului şi includ atât costurile directe cât şi cele indirecte. Aceste tratamente care variază între 5.000 şi 8.000 de euro, nu sunt scumpe. În ţările din jurul nostru se plăteşte şi de două ori mai mult pentru acelaşi tratament", a declarat dr Lucian Eva.

În cel mult trei ani, la Iaşi va funcţiona un Centru de Neuroexcelenţă în valoare de 45 milioane de euro pentru care s-a depus deja o cerere de finanţare prin Programul Operaţional Sănătate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite