Miracolul Ilinca, fetița de 3 ani care a învins o tumoră pe creier și s-a detubat singură VIDEO

0
Publicat:

Medicii de la Iași au reușit să îl salveze viața Ilincăi, o fetiţă de doar trei ani din Suceava, căreia i-au descoperit o tumoră de 5 centimetri pe creier. După ce a fost operată, micuţa a impresionat întreaga comunitate de medici. Ea s-a detubat singură și a cerut să mănânce.

Ilinca și mama ei, Alexandra FOTO captură video Spitalul de Urgență Iași
Ilinca și mama ei, Alexandra FOTO captură video Spitalul de Urgență Iași

Micuța Ilinca, o fetiță de doar trei ani din județul Suceava, a impresionat întreaga comunitate medicală prin curajul și determinarea ei de neimaginat pentru vârsta fragedă.

Totul a început atunci când părinții micuței au observat că aceasta nu se simte bine și că prezintă niște simptome neobișnuite. Investigațiile au dezvăluit o tumoare cerebrală de 5 centimetri, o descoperire care a înspăimântat familia și a căutat speranțe în mâinile neurochirurgilor de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

„În 24 de ore s-a schimbat tot. E crunt. Cred că nici 24 de ore. Totul a pornit de la bronșită, un tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. Cât despre domnul manager, nu am cuvinte. Din toate părțile până să ajungem aici, am auzit doar lucruri minunate. Domnul doctor face minuni, toată lumea ne-a spus lucrul acesta și într-adevăr a făcut minuni”, a declarat Alexandra Moroșanu, mama Ilincăi.

Moment uluitor după intervenția chirurgicală

Echipa de neurochirurgi de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, a decis să intervină chirurgical pentru a salva viața micuței Ilinca.

Operația a fost una complexă, plină de riscuri, dar echipa medicală s-a dedicat complet acestei misiuni delicate. Au fost ore de tensiune și concentrare extremă în sala de operație, în timp ce chirurgii încercau să extirpeze tumoarea care amenința viața micuței. 

Conferențiarul universitar doctor Lucian Eva a explicat procedura la care a fost supusă micuța de trei ani pentru a-i fi salvată viața.

„O fetiță de trei ani, la fel, s-a prezentat clinicii noastre datorită unui sindrom de hipertensiune intracraniană, adică cefalee, dureri de cap, vărsături. Prin prezența unei leziuni tumorale la nivelul fosei posterioare, s-a făcut o intervenție chirurgicală, de fapt, două operații. În prima fază, am făcut o altă cale de scurgere a lichidului cefalorahidian printr-o procedură endoscopică numită ventriculostomie endoscopică, ceea ce i-a permis salvarea vieții și într-un timp secundar s-a intervenit chirurgical, a doua oră pentru rezecția tumorii. Am făcut o rezecție microscopică a întregii acestei tumori. Un caz fericit, o tumoră relativ benignă la care chirurgia este considerată ca o modalitate de vindecare a acestui copil. Urmează să vedem rezultatul anatomopatologic și în funcție de asta se va stabili în continuare medicația, tratamentul pe care-l va avea de efectuat”, detaliază medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Ceea ce a uimit pe toți cei prezenți a fost momentul uluitor în care, după intervenția chirurgicală, micuța Ilinca s-a detubat singură. Cu ochii plini de determinare, micuța și-a exprimat dorința de a mânca, dovedind astfel un spirit luptător incredibil pentru vârsta ei.

Această imagine a fost un moment de bucurie pentru părinți, care au văzut cum micuța lor învinge cu curaj și hotărâre obstacolele care i-au stat în cale. Părinții micuței au transmis un mesaj de mulțumire întregii echipe medicale, subliniind profesionalismul, devotamentul și compasiunea cu care au fost tratați în timpul perioadei dificile pe care au trăit-o.

„Am aflat că are tumoră pe creier. E crunt”

Micuța Ilinca se recuperează acum sub atenta îngrijire a medicilor, iar povestea ei incredibilă va rămâne un simbol al speranței și curajului pentru toți cei care au aflat despre această minune la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

„Am fost internați și la Dorna cu o suspiciune de meningită. Dintr-o convulsie, ne-a trimis la Suceava cu ambulanța. În urma unui CT și apoi încă un CT cu soluție de contrast, am aflat că are tumoră pe creier. E crunt. Cred că nici măcar în 24 de ore s-a agravat totul. Totul a pornit de la bronșită, cu tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. La cinci zile de la antibiotic, fetița deja era molată, nu mai voia să se dea jos din pătuț, acuza dureri de cap. Am mers la Dorna la control, doar deshidratată. Am încercat cu săruri și nu a mers. Ne-am internat și de aici începe. Doamna doctor de la Suceava a încercat să ne facă transferul sâmbătă seara, doar că nu a reușit atunci. Și a spus să așteptăm până duminică. Dacă totul e ok și Ilinca nu intră în comă, pentru că avea nevoie de drenaj. În cazul în care se complică situația, obținem transferul duminică, la domnul doctor Eva și venim la Iași și cu ajutorul lui Dumnezeu o să fie bine. Și așa este. Operația a decurs ok. Sperăm că a fost scoasă toată tumoarea și așteptăm RMN-ul acum”, spune plină de speranță Alexandra Moroșanu.

„Cineva acolo sus o iubește”

Suceveanca povestește momentul incredibil când fiica sa s-a detubat singură și a cerut să mănânce.

„S-a detubat singură aseară. La ora 12 și un pic s-a detubat singură. Mi-a cerut mâncare și a păpat. Cât era ea de sedată, era conștientă. Ba chiar mai mult, marți seara, grupul nostru de prieteni s-au hotărât că la ora 21.00 să ne rugăm la comun. Vreau să vă spun că copilul meu la ora 20.59 s-a ridicat în funduleț, ceea ce nu a făcut o săptămână. Chiar este o minune. Cineva acolo sus o iubește”, spune emoționată mama fetiței.

„Fetița este bine și într-adevăr și acest copil s-a detubat singură după operație, nesuportând sonda de intubație, arătând încă o dată voința de a trăi”, explică conferențiarul universitar doctor Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Mama fetiței i-a mulțumit medicului pentru dăruire și profesionalism.

„Cât despre domnul manager, nu am cuvinte. Din toate părțile până să ajungem aici, am auzit doar lucruri minunate. Domnul doctor face minuni, toată lumea ne-a spus lucrul acesta și într-adevăr a făcut minuni”, este mesajul de mulțumire al Alexandrei pentru medicul Lucian Eva.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite