Primul Ministru, neinteresat de soarta persoanelor cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele FEDRA nu a fost primit în audienţă de către Victor Ponta
Preşedintele FEDRA nu a fost primit în audienţă de către Victor Ponta

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a depus pe data de 15 noiembrie, la 4 ministere, cel al Muncii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Funanţelor şi la Guvernul României, petiţia “Cerem statului să susţină persoanele cu autism, pentru a deveni adulţi independenţi şi activi în societate”, susţinută de semnăturile a peste 3000 de persoane.

Pentru ca acest gest să fie urmat de asumarea unor acţiuni concrete, FEDRA a solicitat, în urmă cu câteva zile, ca la depunerea petiţiei, o delegaţie a federaţiei să aibă o întrevedere cu Primul Ministru al României, cu care să discute referitor la organizarea unui grup de lucru interministerial pentru sprijinirea, prin măsuri adecvate şi monitorizarea respectării legislaţiei, incluziunea persoanelor cu autism în societate.

Deşi depunerea petiţiei şi întâlnirea au fost anunţate din timp, delegaţia FEDRA a avut surpriza ca la Guvern să nu aibă loc întâlnirea cu Primul Ministru sau un reprezentant al acestuia.

Grup de lucru inter-ministerial

Odată cu depunerea petiţiei, FEDRA i-a solicitat Primului Ministru al României să dispună constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai celor 4 ministere care, sub coordonarea acestuia, să monitorizeze respectarea legislaţiei româneşti şi internaţionale ce susţine incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, asigurarea unei educaţii gratuite şi potrivite pentru fiecare individ şi, unde este cazul, să pună bazele cadrului legislativ necesar derulării serviciilor susţinute şi individualizate pentru persoanele cu autism.

“În condiţiile în care domnul Ponta nu a s-a arătat disponibil pentru a discuta cu noi astăzi, nu ştim exact ce se va întâmpla cu solicitările noastre exprimate prin petiţia semnată de 3000 de oameni. Ar fi trist să trebuiască să aducem cu noi copii cu autism din întreaga ţara, pentru a fi luaţi în seamă şi primiţi de Primul Ministru”, a declarat Andreea Sorescu, preşedintele FEDRA.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite