Primarul Chirica vrea un investitor străin la echipa de fotbal Politehnica Iaşi. „Nu este «jucăria» mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi   FOTO Alina Batcu
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi   FOTO Alina Batcu

Edilul a menţionat că îşi doreşte un investitor care vrea să facă performanţă la Iaşi într-un mod profesionist şi transparent.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a anunţat vineri, 18 decembrie, că a trimis o scrisoare deschisă potenţialilor investitori la clubul de fotbal Politehnica Iaşi. În context, edilul a subliniat că susţine ideea preluării clubului de către un investitor străin, care să aibă ca obiectiv ocuparea locurilor fruntaşe în prima ligă şi accederea în cupele europene.

Scrisoarea este tradusă în trei limbi de circulaţie internaţională, engleză, franceză şi germană, fiind trimisă atât la Camerele de Comerţ şi Industrie afiliate în România, cât şi la ambasade.

„Pentru noi sportul rămâne în continuare o problemă, în adevăratul sens al cuvântului. Cu excepţia unor competiţii de unde reuşim să mai aducem premii, în fotbal rezultatele sunt destul de modeste. Din acest motiv, am lansat o scrisoare deschisă în atenţia tuturor investitorilor interesaţi de a prelua clubul de fotbal Politehnica Iaşi. Prin intermediul acesteia vreau să arăt că autoritatea locală manifestă o largă deschidere în colaborarea cu un investitor extern în ceea ce priveşte acest club de fotbal”, a declarat primarul Mihai Chirica. 

Edilul a menţionat că îşi doreşte un investitor care vrea să facă performanţă la Iaşi într-un mod profesionist şi transparent.

„Vreau să arăt că acest club nu este afiliat primarului Municipiului Iaşi, „, nu-l folosesc în scop propriu, ci pur şi simplu îmi doresc să-l susţin ca să rămână un brand al oraşului. Am văzut că există deschidere şi din partea consilierilor locali, deschidere pentru care le mulţumesc. Mă interesează ca acest club să facă performanţă, iar noi, Primăria şi Consiliul Local, să devenim parteneri ai săi, neurmărind niciun profit”, a subliniat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă.

Politehnica Iaşi ocupă în prezent penultimul loc în clasamentul primei ligi, având 11 puncte după 14 etape. Echipa a avut prestaţii mediocre în turul campionatului, reuşind să câştige doar trei partide şi încasând în total 35 de goluri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ameninţări de interlop: „Vă violez copiii, iar pe femei le scot la produs“

Ororile comise de bărbatul împuşcat mortal de Poliţie. A sedus o educatoare şi a trimis-o la bordel

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite