Pistă nouă la Aeroportul din Iaşi abia din 2015. Află cât costă investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiile privind modul în care va fi construită noua cale de rulare de 2.400 de metri a Aeroportului Iaşi au ajuns la Consiliul Judeţean şi vor fi discutate de aleşi în această lună.

În baza studiului de oportunitate privind amenajarea unei piste noi vor începe demersurile pentru licitaţia privind proiectarea şi construirea căii de rulare.

Blestemul Aeroportului din Iaşi : planurile de modernizare a aerogării se schimbă ca vremea

"Studiul de oportunitate a fost transmis Consiliului Judeţean, iar împreună cu acesta am trimis şi un proiect de hotărâre care urmează să fie discutat de consilieri. Varianta optimă este cea prin care vom construi pista nouă începând dinspre nord, astfel încât să putem opera pe pista veche pe aproape toată perioada lucrărilor", a anunţat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi.

„Căpuşă” de 140 de metri pătraţi lângă terminalul Aeroportului Iaşi, demolată de noua conducere

Lucrările la noua pistă, potrivit studiului se ridică la 49 de milioane de euro. Din această sumă, peste 26 de milioane de euro costă numai pista, diferenţa fiind instalaţiile de balizaj, canalizare, extinderea parcării pentru avioane, dar şi documentaţiile necesare proiectului. 

Culmea inaugurării electorale la Iaşi: recepţie la un terminal gol la Aeroportul închis pentru reparaţii FOTO

"Prelungirea pistei de la 2.400 la 3.000 de metri se va face cu fonduri europene. Nouă ne trebuie o pistă nouă pentru a creşte veniturile la Aeroport", a spus Bodea.

După ce studiul de oportunitate va fi aprobat de consilieri, trebuie verificată situaţia juridică a terenurilor pe care se va construi pista şi revizuirea indicatorilor tehnico-economici. "Nu cred să ne prindă octombrie fără să avem un câştigător pentru licitaţia de proiectare şi execuţie, părerea mea", a afirmat Bodea. 

Promisiunile noului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Cap de listă, veşnicul Aeroport FOTO

Lucrările la noua pistă sunt estimate la 24 de luni. Practic, dacă lucrările demarează la începutul lui 2013, pista noua va fi operaţională abia din 2015.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite