Parapete în loc de autostrăzi, în Moldova. Zonele cu accidente frecvente, monitorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi
FOTO: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi

Accidentele grave care se petrec în judeţul Iaşi au îndemnat autorităţile să monteze parapete de protecţie, mai ales pentru că autostrăzile din Moldova întârzie să apară.

Autorităţile ieşene au decis montarea unor parapete în mai multe zone din judeţ, pe DE 583, pe porţiuni de drum unde au loc multiple accidente anual, cele mai multe dintre ele soldate cu morţi sau răniţi grav. 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a început montarea unor astfel de parapete pe rulouri pe sectorul DN 28, km 33 + 620 - 34 + 287, între localităţile Războieni şi Bălţaţi, în luna aprilie. 

În următoarea perioadă urmează montarea unor noi astfel de rulouri, au anunţat reprezentanţii DRDP. 

De asemenea, în următoarea perioadă, pe drumul european vor fi montate pasarele pietonale, în dreptul unor localităţi în care pietonii sunt victime ale accidentelor frecvent. Acestea se vor regăsi în oraşul Podu Iloaiei, dar şi în comunele Leţcani şi Miroslava. 

Ultimul accident grav în judeţul Iaşi s-a produs în luna februarie a anului 2022, atunci când şapte persoane şi-au pierdut viaţa. 

Acela a fost momentul în care autorităţile au decis montarea parapetelor, până în momentul în care zona Moldovei va beneficia de autostrăzi, de la nord la sud şi de la est la vest. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Piloţii americani din echipa „Lupului Cenuşiu” care îi ajută pe ucraineni să se apere de forţele aeriene ruse

Ruşii au trimis experţi pentru a jefui artefacte valoroase din Ucraina, în special aurul scitic

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite