Pacienţi care au băut antigel şi lichid de parbriz, salvați de medicii ieşeni

0
Publicat:

La finalul săptămânii trecute, trei persoane au ajuns de urgenţă la Spitalul Clinic „Dr. C. I Parhon” din Iaşi după ce au consumat lichid de parbriz şi antigel.

Pacient pe patul de spital SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul
Pacient pe patul de spital SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul

Ajunşi la unitatea medicală vineri, sâmbătă şi duminică, în ultimul weekend din iulie, aceştia erau în stare critică, prognosticul medicilor fiind rezervat. Cu toate acestea, spune dr. Ionuţ Nistor, starea lor s-a îmbunătăţit de la o zi la alta, acum fiind în afara oricărui pericol.

Pacienţii, în afara oricărui pericol

Medicii ieşeni susţin că pacienţii s-au recuperat şi că viaţa lor nu mai este pusă în pericol. Cu toate acestea, este posibil ca, în cazul unuia dintre ei, funcţia rinichilor să nu poată fi recuperată în totalitate.

Cei trei pacienţi, care au fost internaţi în cursul săptămânii trecute, cu intoxicaţie cu alcool toxic, şi-au revenit. Din fericire, vorbim despre o refacere aproape completă. Un pacient a fost deja externat. În cazul celor doi bărbaţi continuă supravegherea, aceştia aflându-se la nefrologie. Putem spune că din punct de vedere neurologic s-au recuperat complet, iar starea iniţială a fost depăşită. Funcţia renală se află în continuare sub supraveghere, iar în cazul unuia dintre pacienţi este posibil ca insuficienţa renală să fie prezentă în continuare. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a ne exprima”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului Parhon din Iaşi.

Pacienta care era în starea cea mai gravă a fost externată

Printre pacienţii ajunşi la Spitalul Parhon s-a aflat şi o femeie în vârstă de 36 de ani. La începutul săptămânii, aceasta era în stare critică, fiind în comă. Cu toate acestea, se pare că pacienta a răspuns foarte bine tratamentului administrat de către cadrele medicale. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 2 august 2023, aceasta a fost externată, fiind în afara oricărui pericol. Conform doctorilor, chiar şi funcţia renală a fost recuperată în totalitate.

,,Pacienta în vârstă de 36 de ani a fost externată în cursul zilei de miercuri. Putem spune că aceasta este în afara oricărui pericol, chiar dacă la începutul săptămânii era în stare critică. Din fericire, organismul pacientei a răspuns tratamentului aplicate de către cadrele medicale”, adaugă dr. Ionuţ Nistor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite