O româncă infectată cu HIV se va căsători, cu acordul medicilor, chiar în spitalul în care este internată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pacienta este diagnosticată cu HIV de aproximativ 20 de ani, iar în acest moment prezintă grave complicaţii neurologice generate de patologia pe care în ultima perioadă a neglijat-o, potrivit medicilor.

O femeie în vârstă de 33 de ani, cu HIV, se va căsători civil în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde este internată, un reprezentant al Oficiului Stării Civile Iaşi urmând să oficializeze relaţia. 

Pacienta intenţiona să se căsătorească în această perioadă, dar starea de sănătate i-a dat planurile peste cap.

Medicul Florin Roşu a precizat că dorinţa femeii va fi totuşi îndeplinită şi un reprezentant al Oficiului Stării Civile va oficia căsătoria acesteia cu partenerul care îi este alături de zece ani.

„Pacienta are discernământ, este conştientă, destul de slăbită, însă este sub tratament şi observaţie medicală. Pentru noi tratament înseamnă şi grijă şi empatie faţă de pacient, astfel că am făcut demersurile necesare pentru ca dorinţa acesteia să devină realitate chiar şi în condiţii de spitalizare", a afirmat managerul spitalului, Florin Roşu.

„Cohorta pediatrică"

Totodată, medicul ieşean Florin Roşu a precizat că pacienta a fost diagnosticată cu HIV cu peste 20 de ani în urmă şi că ea face parte din „cohorta pediatrică" din anii 1990, când foarte mulţi copii au contactat boala în spital.

„Face parte din cohorta pediatrică din anii ‘90, când foarte mulţi copii au contractat boala în spital. Este în evidenţa noastră încă de atunci. Chiar dacă starea ei este gravă în acest moment, pacienta are discernământ. Credem că starea de bine a pacientului este un factor determinant în terapie, mai ales în cazul pacientului cu HIV/SIDA care, din punct de vedere psihologic, trebuie sprijinit constant pentru a lupta", a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva". 

Cei doi au aproximativ 30 de ani, iar de 10 ani sunt împreună. Ambii se află internaţi în spital, în cazul viitorului mire fiind necesară testarea HIV. Rezultatele de laborator au adus o veste bună cuplului, soţul pacientei fiind declarat negativ. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Marea Britanie, ameninţată cu războiul nuclear: „O opţiune este de a o arunca în adâncimile mării“ VIDEO

Mărturii din buncărele din Mariupol: Copiii au băut apă de ploaie din bălţi

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite