Nepotul lui Vladimir Filat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, despăgubit cu o sumă record pentru o bătaie încasată în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Rusu a fost bătut de un grup de ieşeni în timpul unei petreceri FOTO Ionuţ Benea
Vladimir Rusu a fost bătut de un grup de ieşeni în timpul unei petreceri FOTO Ionuţ Benea

Vladimir Rusu, nepotului politicianului basarabean Vladimir Filat, fost premier şi preşedinte interimar al Republicii Moldova, a fost despăgubit cu o sumă record de instanţele ieşene după ce a fost victima unei agresiuni ultra-mediatizate.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis vineri, 30 mai, să îi condamne pe ieşenii care în vara anului 2012 l-au bătut pe Vladimir Rusu, în timpul unei petreceri. Instanţa a mai hotărât ca nepotul fostului premier moldovean să primească 100.000 de lei daune morale pentru prejudiciu de imagine suferit în urma acelui eveniment. Alţi doi prieteni de ai săi vor trebui să primească fiecare câte 25.000 de lei.

Persoanele implicate în acel scandal, Ştefan Dragoş Panţâru, Ciprian Ionuţ Buhnia, Ionuţ Ovidiu Botez, precum şi pe Costel şi Andrei Cute au primit între şase luni de închisoare cu amânare şi trei ani de închisoare cu suspendare. 

Filmul scandalului 

Potrivit procurorilor, grupul agresorilor a petrecut în noaptea de 11 spre 12 august 2012 într-un club de pe strada Sfântul Lazăr, alăturat cu localul în care petreceau Vladimir Rusu, nepotul premierului Republicii Moldova, şi cunoscuţii acestuia. În seara respectivă, după ce au ieşit de la propria petrecere, agresorii au dat buzna peste petrecerea alăturată. Au fost întâmpinaţi de Vladimir Rusu şi prietenii acestuia, care le-au cerut petrecăreţilor să plece, întrucât era o petrecre privată. 

Anchetatorii menţionează că unul dintre cei cinci inculpaţi i s-ar fi adresat nepotului lui Vladimir Filat cu apelativul “lăutare”, cerându-i să cânte. Agresorii au devenit şi mai violenţi după ce la faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie, mai multe persoane fiind lovite. 

Unul dintre cei răniţi a fost şi Vladimir Rusu, care, la un moment dat, a rămas în stare de inconştienţă. A fost lovit şi în timp ce se afla la pământ de unul dintre bătăuşi, care ar fi spus că vrea să-l omoare pe tânăr. Totul s-a sfârşit după ce unul dintre poliţiştii ajunşi la faţa locului a scos un pistol şi a tras patru focuri de armă în plan vertical.

Vladimir Rusu a avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale în urma agresiunii de atunci. El a povestit că a încercat să aplaneze conflictul în acea noapte, însă fără sorţi de izbândă. “Când a ajuns primul echipaj de Poliţie, am încercat să vorbesc cu unul dintre intruşi pentru a-l convinge să plece. În acel moment am fost lovit, din spate, de o persoană necunoscută.  Cu această ocazie au fost loviţi şi alţi invitaţi la petrecere. Pentru a-i determina pe tinerii respectivi să se calmeze, poliţiştii au fost obligaţi să facă uz de armă, însă aceştia nu s-au speriat, încercând chiar să îi agreseze şi pe poliţişti”, povestea Vladimir Rusu pentru “Adevărul” la scurt timp după incident. 

Citeşte şi: 
 

Nepotul lui Vladimir Filat, premierului Republicii Moldova, bătut crunt în centrul Iaşiului, împreună cu prietena. Agresorii, opriţi cu focuri de armă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite