Municipiul Iaşi a trecut în scenariul verde al pandemiei, cu o scădere spectaculoasă a ratei de infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare şi Palatul Culturii / FOTO: Andrei Luca
Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare şi Palatul Culturii / FOTO: Andrei Luca

Incidenţa din Iaşi şi-a menţinut scăderea, astfel încât, municipiul a trecut în noaptea trecută din scenariul galben, în cel verde.

Municipiul Iaşi este, începând de astăzi, în scenariul verde. Trendul descrescător al ratei de infectare s-a menţinut şi în datele raportate vineri – 1,37 cazuri/1000 loc., faţă de 1,41, joi, şi 1,49, miercuri. La începutul lunii aprilie, incidenţa din municipiu se învârtea în jurul a 4 cazuri la mia de locuitori. 

Principalele măsuri preventive specifice scenariului verde sunt:

  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor),în interiorul clădirilor fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 6,00-22,00.
  • este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit. 

Reamintim că rămân în vigoare restricţiile stabilite la nivel naţional pentru întreaga perioadă a stării de alertă.

  • se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Este suspendată defăşurarea activităţii târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci.
  • Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Maşina Dacia de lux de 150 CP a lui Nicolae Ceauşescu. Dotările premium care o făceau unică pe piaţă

Au fost aduse utilajele pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Când încep lucrările

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite