Moartea suspectă a unui tânăr la Mănăstirea Putna. Sebastian, viitor preot, şi-a prins capul într-un lift

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lungu era elev al Seminarului Teologic din Iaşi FOTO Facebook/ Sebastian Lungu şi putna.ro
Sebastian Lungu era elev al Seminarului Teologic din Iaşi FOTO Facebook/ Sebastian Lungu şi putna.ro

Un accident petrecut la Mănăstirea Putna în ajunul ceremoniilor religioase dedicate hramului lăcaşului de cult i-a adus sfârşitul unui tânăr care-şi petrecea vacanţa printre călugări.

Un tânăr seminarist din Iaşi şi-a pierdut viaţa în urma unui accident petrecut în incinta gospodăriei Mănăstirii Putna din judeţul Suceava. Sebastian Lungu, un elev de 17 ani al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi, a murit luni, 14 august, la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din acelaşi oraş. Minorul originar din localitatea ieşeană Golăieşti a decedat în urma unor leziuni cerebrale cu care a fost diagnosticat după un accident petrecut într-o pivniţă a Mănăstirii Putna. Tânărul şi-a prins capul între două bare de metal care închideau un lift pentru cărat marfă. 

Sebastian Lungu se afla la Mănăstirea Putna din judeţul Suceava împreună cu alţi patru colegi de la Seminarul Teologic din Iaşi. Tinerii se aflau la mănăstire pentru hramul lăcaşului de cult de marţi, 15 august, când creştin-ortodocşii pomenesc Adormirea Maicii Domnului. Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, vineri, 11 august, în jur de ora 14.00, seminaristul care ajuta călugării de la bucătăria mănăstirii a coborât într-o pivniţă, să aducă nişte alimente. Tânărul s-a rănit grav după ce şi-a prins capul între barele liftului de marfă care deserveşte pivniţa.

La locul accidentului s-a deplasat un echipaj SMURD Suceava care a transportat victima la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan” din Suceava. „Pacientul a ajuns la noi cu un traumatism cranio-cerebral sever, cu stare confuzională, şi s-a dispus imediat transferul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Potrivit fişei din UPU, tânărul s-a lovit de nişte bare de metal”, a punctat dr. Mihai Ardeleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

sebastian lungu

Potrivit neurochirurgilor ieşeni, starea de sănătate a lui Sebastian a fost oscilantă în timpul internării.

„Pacientul a ajuns la noi cu leziuni neurologice importante şi grave. Tânărul s-a pierdut în ciuda eforturilor colegilor mei care au apelat la o tehnică de top pentru salvarea lui, respectiv la o intervenţie endoscopică pe care o practică numai spitalele performante. În cursul internării, însă, starea pacientului a fost oscilantă, când bună, când rea şi foarte rea”, a precizat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

În cauză, IPJ Suceava a întocmit, iniţial, un dosar penal de vătămare corporală. Ulterior, după decesul tânărului, încadrarea juridică a cazului s-a modificat în ucidere din culpă. Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, băiatul se afla la Mănăstirea Putna împreună cu alţi patru colegi de la seminarul ieşean.

„Tânărul, elev al Seminarului din Iaşi, se afla cu încă patru-cinci colegi la o practică pe timpul verii la Mănăstirea Putna, acolo unde ajuta la diverse treburi. La un moment dat, vineri, a vrut să coboare într-o pivniţă să aducă ceva ce îi ceruse un părinte. În acea pivniţă se afla un ascensor pentru marfă prevăzut cu două uşi metalice. Victima şi-a prins capul în barele acestor uşi. În cauză s-a deschis dosar penal de ucidere din culpă, vor fi audiaţi călugări şi martori, să se vadă dacă se face sau nu vinovat cineva din personalul mănăstirii pentru accident”, a arătat comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava. 

Potrivit conducerii Seminarului Teologic Iaşi, tânărul care şi-a pierdut viaţa nu se afla la Mănăstirea Putna ca urmare a unui proiect de colaborare între instituţia de învăţământ şi lăcaşul de cult. „Elevii sunt acum în vacanţă. Ei merg pe cont propriu la mănăstiri, nu organizăm noi, reprezentanţii seminarului, astfel de ieşiri”, a afirmat preotul Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic din Iaşi.

Pe contul de Facebook al lui Sebastian Lungu au apărut în ultimele ore numeroase mesaje de condoleanţe.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite