Moartea misterioasă a unei scriitoare. Tânăra a fost găsită spânzurată în apartamentul în care locuia cu chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea suspectă a unei tinere scriitoare este anchetată de autorităţi. Victima, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită decedată în apartamentul în care locuia cu chirie.

Helena Corogodă, o tănără scriitoare în vărstă de 30 de ani, masterandă a Facultăţii de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost găsită fără suflare marţi, 24 ianuarie, în apartamentul din Iaşi în care locuia cu chirie.

Potrivit Ziarului de Iaşi, tânăra s-a sinucis prin spânzurare din motive încă necunoscute de anchetatori. Sursa citată menţionează că victima a fost descoperită spânzurată în bucătărie după ce iubitul său, Paul Mihalache, scriitor bucureştean, ar fi anunţat la 112 că tânără nu este de găsit. Helena Corogodă şi Paul Mihalache au publicat împreună la Editura „Tracus Arte” un volum de proză, „Iosif Igor Faustulus, nobilul Ţăran Psihiatru, Măncătorul de suflete”.

Pompierii ISU au intrat pe fereastră

Apelul la 112 prin care autorităţile au fost alertate că Helena Corogodă nu răspunde la uşa apartamentului s-a înregistrat marţi, în jurul orei 12.15. Bărbatul care a sunat ar fi precizat inclusiv faptul că îşi face griji în legătură cu victima, având în vedere ultima conversaţie pe care cei doi ar fi avut-o cu o seară înainte. Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi s-a deplasat la apartamentul tinerei şi a găsit uşa încuiată prin interior.

image

Ulterior, pompierii au spart o fereastră a apartamentului şi au găsit-o pe tânără spânzurată cu o eşarfă. Potrivit Ziarului de Iaşi, anchetatorii suspectează că tănăra s-ar fi sinucis în noaptea de luni spre marţi sau în cursul dimineţii de 24 ianuarie.

„În cauză s-a deschis un dosar penal de moarte suspectă şi s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului. Tânăra a fost găsită decedată de pompierii care au intervenit la locul solicitării, după ce un bărbat în vărstă de 35 de ani a anunţat la 112 că femeia nu-i răspunde la uşă”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Helena Corogodă s-a născut în 1987, la Rădăuţi, în judeţul Suceava, şi a absolvit Facultatea de Filosofie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Tânăra urma cursurile unui master la Facultatea de Litere de la aceeaşi universitate. În 2012, Helena Corogodă a fost premiată de „Casa de Pariuri Literare” pentru una dintre povestirile sale, „Incienso (Cer deasupra Ligiei)”. În 2014, în colaborare cu Paul Mihalache, tânăra a publicat un volum de proză scurtă, „Iosif Igor Faustulus, nobilul Ţăran Psihiatru, Mâncătorul de suflete“. 

Citeşte şi:

Moartea suspectă a unui tânăr la Mănăstirea Putna. Sebastian, viitor preot, şi-a prins capul într-un lift

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite