Mesaj cu trimitere la Kamasutra al vicelui de la CJ Iaşi: „Am să vă spun şi vouă, cum va fi cu «69»“. Victor Chirilă a fost cercetat de DIICOT pentru sex cu minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, PNL-istul Victor Chirilă, a postat pe blogul personal, la câteva zile după ce a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar de trafic de minori, o epigramă cu tentă sexuală.

Victor Chirilă, unul dintre politicienii cu ştate vechi în Iaşi, propulsat de baronul Relu Fenechiu, a făcut referire la o poziţie sexuală din Kamasutra în postarea sa de pe blogul personal. Mesajul lansat public sub forma unei epigrame a fost postat la doar câteva zile după ce Chirilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minore.

Chirilă a scris pe blogul său în ziua în care a împlinit 59 de ani. El a transmis fanilor şi prietenilor următoarea epigramă:

 Cu nouă ani peste cincizeci,/ Sunt TARE pe poziţii, deci/ Aştept şi-am să vă spun şi vouă,/ Cum va fi cu ..."69"

La finele lunii decembrie 2013, Victor Chirilă, alături de alte persoane cunoscute din Iaşi, din mediul de afaceri sau politică, au fost scoase de sub urmărire penală după ce au fost acuzate că ar fi întreţinut, la începutul anilor 2000, raporturi sexuale cu fete ce nu împliniseră 15 ani. În cazul lui Chirilă, procurorii au concluzionat că fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni. În acelaşi dosar cu vicele de la CJ Iaşi a mai fost cercetat şi omul de afaceri Vasile Puşcaşu, şef UNPR Iaşi, cumătru cu viceprimarul Mihai Chirica. Puşcaşu deţine firma de transport Unistil, abonată la contracte din banii publici de la bugetul Iaşului.

Mărturia unei fete care ar fi făcut sex cu Chirilă

Una dintre fetele care ar fi întreţinut raporturi sexuale cu Victor Chirilă, Ramona M. este sora unei mari sportive România. Fata, care acum are 23 de ani, a mărturisit sub protecţia anonimatului, potrivit postului de televiziune Tele M, că ar fi întreţinut raporturi sexuale, pe când avea 14 ani, atât cu Victor Chirilă cât şi cu Vasile Puşcaşu. De altfel, minora se află pe lista părţilor vătămate în procesul în care alte 10 persoane care au fost cercetate alături de cei doi au fost deja trimise în judecată.

“Am întreţinut relaţii sexuale cam de cinci ori cu domnul Chirilă. Şi normale şi orale”, a spus Ramona M., potrivit sursei citate. 

Vicele de la CJ nu a putut fi contactat până la publicarea acestui material pentru a-şi expune un punct de vedere. În 2010, când PNL-istul a fost chemat la procurori pentru a da declaraţii, Chirilă declara: „Eram primar la vremea aceea. Am participat la o petrecere, o dată, la ziua unui prieten. Am stat până seara, apoi am plecat. Nu ştiu ce a fost în lipsa mea.“ Chirilă a fost primar în comuna Bârnova, de lângă Iaşi, localitatea în care s-ar fi organizat orgiiler sexuale.

Orgii sexuale pentru VIP-uri, mai mulţi afacerişti judecaţi

Dacă pentru Chirilă şi Puşcaşu procurorii nu au putut demonstra că aceştia au întreţinut raporturi sexuale cu minore, pentru alţi afacerişti notorii în Iaşi procurorii au dispus deja trimiterea în judecată. Ancheta a început prin percheziţionarea a pizzeriilor şi restaurantelor deţinute de patru oameni de afaceri din Iaşi, acuzaţi că participau la orgii. Numele celor patru se regăsesc pe lista celor trimişi acum în judecată. Este vorba despre Nicuşor Coşuţă (58 ani), patronul Pizzeriei „Nico“, Cornel Hitruc (59 ani), patronul Restaurantului „Familial“, Ionel Daniel Onofriciuc (37 ani), patronul firmei DanMixt Est SRL, şi Dorin Cohal (46 ani), om de afaceri.

În afara acestora, pe listă se mai află personaje notorii în cazul cărora procurorii au putut proba că au beneficiat de „serviciile“ fetelor sau au ajutat la racolarea lor: Gabriel Cristian Dascălu, Ştefana Mihul (28 ani), Cezar Bolat (55 ani), fost poliţist, Mihai Chirilă (62 ani), om de afaceri, Liviu Ţigănaşu (52 ani), patron la vremea respectivă al Restaurantului „Barbarosa“, şi Marinel Mihai Badea (46 ani).

„Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepa şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei“, se arată în rechizitoriul DIICOT. Niciunul dintre inculpaţi n-a recunoscut faptele imputate.

Potrivit informaţiilor din dosar, opt dintre fetele minore racolate aveau sub 14 ani. În acelaşi timp, procurorii au descoperit că şefii grupării avea şi alte apartamente în oraş, în afara vilei din localitatea Bârnova, o zonă rezidenţială de la marginea Iaşiului, în care ţineau fetele.
De-a lungul timpului, alte şi alte persoane notorii din Iaşi au dat cu subsemnatul la DIICOT în legătură cu acest dosar. Ermil Dimitriu, medic veterinar în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Iaşi sau Nicolae Popescu, medic la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi au fost şi ei scoşi de sub urmărire penală.

Pe aceeaşi temă:

Oameni de afaceri citaţi de procurorii DIICOT

FOTO Orgie sexuală cu minori şi alcool într-un sediu de Poliţie din judeţul Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite