Semnal de alarmă tras de un medic de la Maternitate : „Secţia de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât la Giuleşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Maternitatea din Botosani sunt nereguli grave spune un medic botosanean FOTO Adevarul
La Maternitatea din Botosani sunt nereguli grave spune un medic botosanean FOTO Adevarul

Un medic de la Maternitatea din Botoşani spune că secţia de neonatologie a spitalului este un adevărat pericol pentru nou născuţi în multe cazuri. Mai mult decât atât medicul recomandă în anumite cazuri, ca mamele să nu mai vină la spitalul din Botoşani, dacă vor să le mai trăiască pruncii.

Secţia de neonatologie a Maternităţii din Botoşani este ”o bombă cu ceas”,se destăinuie unul dintre medicii specialiştii care lucrează în acest sector. Spovedania medicului, oripilat de condiţiile în care lucrează şi mai ales de aparatura învechită a fost postată pe o reţea de socializare. Eugen prăjinaru medic neonatolog spune că  a trecut pe lângă o tragedie în timpul unei gărzi. 

”Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul şi o sringă nu am crezut că e atât de groasă.  În garda de ieri am avut un caz deosebit care a necesitat investigaţii pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. Spre norocul copilului totul a mers bine”, se destăinuie medicul neonatolog

image

. Medicul neonatolog Eugen Prajinaru

Acesta continuă şi spune că după ce a studiat inventarul secţiei şi-a dat seama că în orice clipă s-ar putea întâmpla o tragedie. ” Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare  restul aparatelor sunt ieşite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipseşte câte ceva, fie nu au inspecţia tehnică şi aviz de funcţionare. Secţia de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât a fost la Giuleşti.”, adaugă Prăjinaru. 

Trimite mamele la alt spital

Medicul botoşănean îşi încheie destăinuirea sfătuind toate mamele care vor naşte înainte de 34 de săptămâni să meargă la Iaşi, dacă vor să le trăiască copilul. ” Viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile naşterii înainte de 34 de săptămâni nu vă mai obosiţi să îl sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are niciun rost.  Suiţi-vă într-o maşină şi fuga la Iaşi la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi dacă vreţi să vă trăiască pruncul. După ce se naşte foarte greu se poate transfera şi nici nu avem cu ce să-l stabilizăm”, conchide Prăjinaru

Scandal şi în luna martie

Medicul neonatolog, Eugen Prăjinaru, a mai fost protagonistul unui scandal iscat la Spitalul Judeţean din Botoşani, după o serie de dezvăluiri de pe secţiile Maternităţii. Acesta a afirmat atunci că sunt asistente la Maternitate care nu discern între o situaţie gravă şi una normală şi care vaccinează de două ori acelaşi copil cu acelaşi vaccin. După acele declaraţii la nivelul Spitalului Judeţean au fost întocmite comisii de anchetă, fără consecinţe deosebite pentru nimeni din sistem.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Femeie gravidă operată de patru ori în 24 de ore. Pacienta se află în stare gravă iar medicii sunt bănuiţi de malpraxis

FOTO Mărturia unui medic şocat de practicile necurate din spital

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite