Medici din cel mai important spital cu profil oncologic din lume colaborează cu doctori ieşeni pentru reconstrucţii de sân şi de craniu la bolnavi cu cancer

0
0

Trei chirurgi plasticieni americani vizitează Institutul Regional de Oncologie din Iaşi în baza unei colaborări dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi mai multe universităţi din SUA.

Trei chirurgi plasticieni americani, doi care lucrează în spitalul MD Anderson Cancer Center, Houston, şi unul care lucrează în cadrul Spitalului Universitar Pittsburgh, vor vizita IRO Iaşi în perioada 9 – 11 mai. Medicii vor fi primiţi în Compartimentul de chirurgie plastică al institutului ieşean în cadrul căruia vor colabora cu doctorii români pentru rezolvarea unor cazuri medicale. Bolnavii care vor fi evaluaţi de medici necesită intervenţii de chirurgie reconstructivă a sânului şi intervenţii de chirurgie reconstructivă de cap-gât. 

Potrivit IRO Iaşi, coordonatorul echipei este chirurgul plastician dr. Peirong Yu, medic din cadrul spitalului MD Anderson Cancer Center, din Houston, Texas, profesor la Universitatea din Texas, SUA. „Dr. Yu are o activitate impresionantă atât la nivel de practică chirurgicală în cel mai important spital cu profil oncologic din lume, cât şi academică şi de cercetare, fiind autor a peste 50 de lucrări de specialitate, dar şi în numeroase capitole din tratate de chirurgie reconstructivă”, au transmis reprezentanţii institutului într-un comunicat de presă. 

Din delegaţia americană mai face parte dr. Rene Largo, medic în cadrul spitalului MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas, şi asistent universitar la Universitatea din Texas, SUA. Al treilea chirurg din delegaţia care va ajunge la IRO începând de mâine, 9 mai, este dr. Daniel Murariu, medic în cadrul spitalului Universitar din Pittsburgh şi asistent universitar la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Dr. Murariu coordonează partea transatlantică a proiectului Rotacranio din România, alături de profesorul Dragoş Pieptu, şi asigură finanţarea prin Grant-urile compuse şi câştigate în cadrul cluburilor Rotary International. „Cei trei medici vor vizita institutul nostru şi vor asista atât la consultaţii, cât şi la blocul operator, echipa de chirurgie plastică a IRO, sub supervizarea profesorului Dragoş Pieptu, analizând cazurile alese şi discutând opţiunile terapeutice practicate în România şi SUA”, au mai precizat oficialii IRO. 

Citeşte şi:

Şanse la viaţă pentru bolnavii cu cancer: Institutul Oncologic Iaşi face transplant medular după o aşteptare de un an

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite