Medicamente de contrabandă, la Iaşi. Un bărbat vindea antivirale neautorizate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia Română
FOTO Poliţia Română

Un bărbat din Iaşi are un magazin de produse naturiste şi s-a gândit să-şi sporească profitul prin vânzarea de antivirale neautorizate în România, folosite pentru tratarea COVID-19.

Un ieşean riscă să ajungă la închisoare după ce a scos la vânzare medicamente interzise pe piaţa din UE. Potrivit primelor informaţii, bărbatul, care are un magazin de produse naturiste în Capitala Moldovei, a vrut să-şi sporească profitul, aşa că s-a apucat de ilegalităţi. A început să vândă antivirale neautorizate în România, folosite în tratarea COVID-19. 

Pentru a fi sigur că va avea succes, ieşeanul a postat un anunţ de vânzare a medicamentelor pe un site de profil. Oamenii legii s-au autosesizat, iar vineri, 17 decembrie, au descins la locuinţa băbatului şi la magazinul pe care îl deţine. 

Poliţiştii au găsit o cantitate impresionantă de medicamente interzise în UE. „Din cercetări a reieşit faptul că o persoană ar fi comercializat medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă în România. În urma percheziţiilor au fost ridicate 493 de cutii cu medicamente şi mai multe documente”, spune Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la un an de închisoare. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire fabuloasă a arheologilor: necropolele tumulare de la Bârseşti, din epoca bronzului FOTO

Premierul Ciucă se află într-o situaţie limită, legată de scandalul Grindeanu. De modul cum va acţiona depind credibilitatea sa şi a guvernului

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite