Medic psihiatru din Iaşi, trimis în judecată după ce a inventat boli din pix pentru escrocii imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au trimis în judecată de doctorul Victor Cojocaru, de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, pe care îl acuză că a falsificat adeverinţe necesare repartizării unor locuinţe sociale.

Medicul primar în psihiatrie este acuzat de fals intelectual şi uz de fals iar alături de el procurorii DNA au mai trimis în judecată trei persoane de etnie romă acuzate că se ocupau cu repartizarea ilegală a unor locuinţe sociale.

Potrivit procurorilor, în perioada 27 martie-13 mai, Diagrama Neculau, Constantin Grosu şi Dumitru Rudai au cerut de la un denunţător 20.500 de euro şi bijuterii din aur în valoare de 1.000 de lei pentru a îl ajuta să obţină o locuinţă socială aflată în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi. Cei trei au lăsat să se înţeleagă faptul că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de imobile precum şi asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

“În acest sens, inculpata Neculau Diagrama l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, să întocmească în fals două adeverinţe medicale în care a consemnat că persoana care solicitate locuinţa şi un membru al familiei sale suferă de afecţiuni psihice, deşi nu consultase persoanele respective. Inculpatul Cojocaru Victor a remis inculpatei Neculau Diagrama cele două adeverinţe, pe care le-a eliberat pe baza a două cereri redactate în fals de Neculau Diagrama”, precizează procurorii DNA.

La rândul său, Constantin Grosu a întocmit în fals două adeverinţe în care a consemnat că persoana care a solicitat locuinţa şi un membru al familiei sale sunt încadraţi în muncă şi obţin venituri din salarii.

Cele trei persoane de etnie romă au fost prinse în flagrant de autorităţie în timp ce primeau o parte din suma pretinsă de la denunţător. Ulterior, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite