Lista ruşinii. Cine sunt parlamentarii de Iaşi care şi-au votat superimunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar doi dintre cei 16 parlamentari trimişi de judeţul Iaşi în Camera Deputaţilor au votat NU la proiectul de modificare a Codului Penal care face imposibilă anchetarea aleşilor de către DNA.

În Camera Deputaţilor a fost votată ieri o propunere de modificare a Codului Penal în urma căreia preşedintele şi parlamentarii au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici, fapt care face imposibilă anchetarea lor de către DNA pentru infracţiuni precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită sau traficul de influenţă.

”Sunt exceptaţi de la dispoziţiile art. 175, Preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea,  precum şi cu dispoziţiile dreptului comun, cu respectarea prezentului alineat”, este modificarea adusă Codului penal.

Dintre parlamentarii ieşeni doar doi s-au exprimat împotriva modificării Codului Penal. Este vorba despre Camelia Bogdănici (PDL) şi Daniel Oajdea (PP-DD). Au absentat de la vot Petru Movila(PDL), Relu Fenechiu (PNL), Mugur Cozmanciuc (PNL), Viorel Blajuţ (independent) şi Anton Dobos (PNL).

Iată listă celor care au votat DA:

• Adăscăliţei Constantin PSD DA

• Alexe Costel PNL DA

• Crăciunescu Grigore PNL DA

• Emacu Gheorghe PSD DA

• Iacoban Sorin-Avram PSD DA

• Nichita Cristina PSD DA

• Mocanu Vasile PSD DA

• Răţoi Neculai PSD DA

• Stanciu Anghel PSD DA

Legea superimunităţii în faţa DNA a fost votată de 240 de deputaţi (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenţi 15, PC 11, neafiliaţi 4). Împotrivă au votat 57 de deputaţi (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC şi 2 neafiliaţi).

Mai puteţi citi:

Monica Macovei despre USL: „Şi-a construit superimunitate şi dă o lovitură năucitoare justiţiei şi anticorupţiei”

Banditism de stat în Parlamentul României. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. O dedicaţie specială pentru Adrian Năstase

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite