Liderul sindicatului Artis din cadrul Operei din Iaşi: „Beatrice Rancea trebuia să fie demisă de mult timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Aftaraghachi, liderul sindicatului Artis din cadrul Operei din Iaşi    FOTO Andrei Luca
Marius Aftaraghachi, liderul sindicatului Artis din cadrul Operei din Iaşi    FOTO Andrei Luca

Liderul artiştilor sindicalişti a reproşat că activităţile conducerii Operei din Iaşi nu erau transparente şi nu exista cooperare cu şefii de compartimente.

Luni, 1 martie, în ziua în care Beatrice Rancea, managerul Operei din Iaşi (ONRI), a fost dusă la audieri, în cadrul unei anchete privind nereguli financiare la Operă, liderul sindicatului Artis Moldova, Marius Aftaragaci, a declarat că managerul instituţiei ar fi trebuit demis de mult timp. 

Acesta şi-a argumentat afirmaţia amintind de multele sesizări privind nereguli administrative, dar şi de rapoartele făcute în urma controalelor Corpului de control al Ministerului Culturii sau ale Curţii de Conturi.

„E trist ca într-o instituţie de cultură să existe probleme de această natură. Noi am făcut sesizări nenumărate la Ministerul Culturii de-a lungul timpului. Tot strigam ca în pustiu să se rezolve problemele pentru că nu se poate. Având acele rapoarte din punct de vedere administrativ, după părerea noastră, ar fi trebuit demisă", a declarat jurnaliştilor Marius Aftaraghachi, liderul sindicatului Artis din cadrul ONRI.

De asemenea, liderul artiştilor sindicalişti a reproşat că activităţile conducerii Operei din Iaşi erau netransparente şi nu exista cooperare cu şefii de compartimente, iar achiziţiile nu s-au făcut transparent.

„Nu existau consilii artistice. Erau netransparente foarte multe dintre activităţile Operei, foarte puţină cooperare. Era cam concentrată în centrul puterii, ca să spun aşa. Pentru o instituţie publică ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus şi şefi de compartimente, totul să fie public, transparent vizavi de achiziţii, de spectacole, de orice achiziţii. Astea le-am tot reclamat. În plus, evaluările (n. red. - anuale ale personalului) s-au făcut după 9 luni. O evaluare simplă nu ştim din ce motive s-a făcut după 9 luni. Am reclamat şi acest aspect. Mai sunt multe altele pe care le-am trecut în documente", a adăugat Marius Aftaragaci.

Luni dimineaţă, 1 martie, procurorii şi jandarmii ieşeni au descins la sediul Operei Naţionale Române din Iaşi.  Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, a fost dusă la audieri. Autorităţile au efectuat 26 de percheziţii, la Iaşi şi Bucureşti, într-un dosar de evaziune şi folosire frauduloasă a banilor, cu un prejudiciu estimat la 5.000.000 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Beatrice Rancea, dusă la audieri. Procurorii au descins la sediul Operei din Iaşi. Zeci de percheziţii într-un dosar cu prejudiciu de 5.000.000 de lei VIDEO

Autoarea teribilului accident în care au murit două fetiţe a fost reţinută

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite