Joburi care „bat“ criza: mii de euro pentru ieşeni în Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de locuri de muncă pentru ieşenii care vor să plece din ţară este variată la acest început de an. Astfel, cei care îşi doresc un job în ţările din nordul Europei pot opta pentru cele peste 250 de posturi din domenii variate.

Cele mai multe sunt pentru cei care vor să lucreze ca ghizi turistici. Angajatorii solicită persoane care cunosc engleza şi cel puţin două dintre limbile germană, spaniolă, italiană, franceză, chineză sau rusă. Salariile sunt de 18 euro pe oră, iar prioritate la angajare vor avea cei care au finalizat cel puţin un an de studii superioare. Chiar dacă îşi depun CV-urile acum, ieşenii care vor fi selectaţi vor lucra pe perioada verii, fie part-time, fie cu normă întreagă.

Început de 2012 în „zodia crizei“ la Iaşi

Alte joburi în Norvegia mai sunt pentru cei care vor să urmeze studii doctorale în telecomunicaţii şi pentru ieşenii care ştiu să pregătească sushi. Salariile pentru aceştia variază între 50.000 şi 57.600 de euro pe an. Cei care vor să lucreze ca bucătari pentru sushi trebuie să aibă minim trei ani de experienţă şi să cunoască limba engleză şi o altă limbă scandinavă sau japoneza.

Ai rămas fără job anul trecut? Unde te poți angaja la Iași la începutul lui 2012

Ieşenii care vor să-şi încerce norocul cu joburile din Norvegia pot apela la ajutorul consilierilor EURES de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite