Jandarm trimis în judecată de Parchetul Militar Iaşi. El şi-a părăsit postul, apoi şi-a ameninţat superiorii cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Un plutonier din cadrul unei unităţi militare aparţinând Jandarmeriei, din zona Moldovei, a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru că a ameninţat cu moartea membrii unei comisii de control.

Un militar cu grad de plutonier adjutant şef a fost trimis în judecată, fiind cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar. El este acuzat de infracţiunile de încălcare a consemnului şi de ultraj, pentru că a ameninţat cu moartea membrii unei comisii de control, care îl chestionau pentru că acesta şi-a părăsit postul fără permisiune.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, trimiterea în judecată a fost dispusă în 4 august, după ce pe data de 16 iulie 2022 a fost pusă în mişcare acţiunea penală. 

"Faptele au constat în aceea că la data de 16 iulie, în jurul orei 10,30, inculpatul militar a părăsit un post de pază din incinta inspectoratului de jandarmi, unde îşi exercita atribuţiile de serviciu, deplasându-se pe o bancă situată la circa 50 de metri, iar în momentul în care a fost supus unui control din partea superiorilor, ce a vizat această primă faptă, a ameninţat membrii comisiei de control afirmând că "are pentru fiecare câte o boabă", se arată în comunicatul trimis de autorităţi. 

Ameninţarea a fost repetată, militarul spunând că îi va împuşca pe membrii comisiei, în prezenţa unui martor care îşi desfăşoară activitatea în unitatea aflată în zona Moldovei. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

A murit şoferul-copil care a provocat cumplitul accident de la Cobadin. Alţi trei adolescenţi au decedat

Un comandant rus ar fi ameninţat cu aruncarea în aer a centralei nucleare de la Zaporojie: Evaluarea ISW şi reacţii la Kiev

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite