„Îndreaptă spatele“, aplicaţia care te îndeamnă să-ţi corectezi postura

0
0

O echipă de kinetoterapeuţi din Iaşi a lansat de aproape jumătate de an aplicaţia „Îndreaptă Spatele” („ÎS”). Aplicaţia îi ajută pe utilizatori să îşi corecteze postura prin notificări auditive şi texte specializate, realizate de specialişti din domeniile recuperării medicale.

„De câte ori ţi s-a atras atenţia să îndrepţi spatele în viaţa ta? Mai întâi au fost părinţii, apoi fraţii şi surorile, iar uneori poate chiar prietenii. Dar ştim că nu este uşor să îţi aduci aminte să îndrepţi spatele, mai ales când munceşti în picioare sau la birou şi eşti mai concentrat pe muncă decât la postura ta”, arată echipa „Îndreaptă Spatele” în prezentarea aplicaţiei cu acelaşi nume.

Potrivit acestora, aplicaţia a fost realizată prin colaborarea kinetoterapeuţilor cu experienţă în domeniul recuperării medicale de la TOPKINETO cu programatorii dedicaţi unei posturi corecte şi sănătoase de la GM Software.

„ÎS” îşi propune să-i ajute pe utilizatori să îşi corecteze postura prin notificări auditive şi informaţii scrise de la specialişti din domeniul recuperării. „Când deschizi aplicaţia vei fi întâmpinat cu cele mai noi articole educative scrise de kinetoterapeuţi, medici şi nutriţionişti cu sute de articole de specialitate publicate până în prezent. Orice informaţie citită poate fi distribuită prietenilor cu mare uşurinţă la o apăsare de buton”, subliniază realizatorii aplicaţiei.

Vocea aplicaţiei, cea care îndemnă utilizatorii să-şi îndrepte spatele, este a kinetoterapeutului Alexandru Lefter, specialist în afecţiuni profesionale, ortopedice, reumatice şi sportive. Realizatorii „Îndreaptă spatele” mai arată că, de fiecare dată când respecţi sfatul din notificare şi îndrepţi spatele, muşchii lucrează şi că este normal să apară dureri de adaptare, resimţite sub formă de febră musculară. „Dacă durerile persistă după o lună de utilizare, există posibilitatea ca acestea să rezulte dintr-o afecţiune a spatelui existentă care nu se poate remedia doar cu ajutorul notificărilor”, precizează kinetoterapeuţii „Îndreaptă Spatele”.

Aplicaţia „Îndreaptă Spatele” poate fi descărcată gratuit din Play Store, pentru telefoane şi tablete cu sistem de operare Android. Varianta pentru iOS se află în dezvoltare.

Mai jos, cinci paşi pe care kinetoterapeuţii TOPKINETO îi recomandă pentru corectarea posturii la birou:

image

1. Ajustează-ţi scaunul astfel încât zona lombară să fie susţinută. Genunchii trebuie să fie la 80-90 grade de flexie, iar şoldurile la 90 de grade; foloseşte un suport pentru picioare dacă este nevoie;

2. Plasează ecranul monitorului la nivelul ochilor şi apropie scaunul suficient de birou încât coatele să fie pe lângă corp;

3. Ia pauze regulate în care să te ridici şi să mergi;

4. Învaţă câteva exerciţii simple de stretching pe care să le faci la birou;

5. Dacă vorbeşti mult la telefon încearcă să utilizezi un dispozitiv 

Citeşte şi:

Metode pentru a scăpa de durerile chinuitoare de spate. Cum influenţează folosirea laptopului coloana vertebrală

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri