Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloană

0
0

Cea mai importantă parte a scheletului osos, coloana vertebrală se află într-o legătură constantă cu starea organelor interne. Astfel, anumite dureri resimţite la nivelul coloanei pot fi semnale ale dificultăţilor funcţionale a anumitor organe.

Ştiai că aproximativ 70% din cazurile de dureri de cap sunt cauzate de problemele la nivelul coloanei vertebrale? Şi asta se datorează în mare parte poziţiei încorecte menţinte pe parcursul zilei, uneori continuată şi în somn.

Coloana vertebrală reprezintă practic un punct de ancorare pentru toate celelalte componente ale organismului uman, fiind axul central al structurii fizice, starea sa de sănătatea răsfrângându-se asupra întregului organism.

De cele mai multe ori ajungem să tratăm efectele durerii resimţite şi nu cauza ce a condus la apariţia ei.

Disfuncţiile unui disc intervertebral

Coloana vertebrală este o structură rezistentă şi totodată flexibilă ce permite mobilitatea corpului, susţinând atât capul cât şi corpul, în alcătuirea căreia se regăsesc 33-34 de vertebre, între ele existând discuri intervertebrale care contribuie la amortizarea şocurilor.

În cazul în care la nivel intervertebral se produc anumite modificări, te poţi confrunta ulterior cu dificultăţi de înghiţire, probleme ale vederii.

Dacă ţi se întâmplă periodic să resimţi furnicături sau anumite dureri la nivelul membrelor superioare, ar trebui să te îndrepti către zona cervicală, în primul rând să conştientizezi poziţia în care stai şi să consulţi un specialist pentru a preveni şi alte probleme.

Află pe Clicksanatate.ro ce afecţiuni sunt indicate de durerile de spate!

Sfecla roşie te scapă de durerea în gât

Cum să atenuezi durerile hemoroidale

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite