Imaginile zilei, la Iaşi. Doi studenţi protestează pe străzi la adresa măsurilor restrictive anti-COVID-19 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ALOIASI
FOTO: ALOIASI

Cei doi studenţi din Iaşi au stârnit reacţii pozitive, dar şi negative, atât în mediul online, cât şi pe străzile oraşului.

Doi studenţi din Iaşi au protestat pe străzile oraşului îmbrăcaţi în combinezoane şi cu un mesaj pe care scria „Student nevaccinat”, aceştia fiind nemulţumiţi de măsurile restrictive care se referă la nevaccinaţi. 

„Introducerea certificatului verde este o îngrădire a dreptului la educaţie. Aşa cum este stipulat în diverse tratate internaţionale, niciun drept nu poate fi condiţionat de executarea unui act medical. 

Starea de alertă continuă deja de peste un an şi nu se vede nicio ieşire din această situaţie. Vaccinul nu este o soluţie pentru că în alte state în care rata de vaccinare este de peste 80%, numărul de cazuri este chiar mai mare decât la începutul pandemiei”, a transmis unul dintre cei doi protestatari. 

MAI MULTE IMAGINI AICI

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi. 

Reacţia vine după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă în baza acestui certificat.

Studenţii avertizează că informaţia cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală, respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal.

LS din Iaşi anunţă că va depune plângeri la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislaţiei în domeniu (GDPR) împotriva universităţilor sau asociaţiilor care vor colecta astfel de date.

„Liga Studenţilor din Iaşi este alături de studenţii care sunt discriminaţi de aceste măsuri şi vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea şi drepturile studenţilor faţă de orice ingerinţe externe, chiar dacă suntem în momentul de faţă singura organizaţie care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studenţesc”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

„Omul rachetă” dintr-o fotografie oficială cu liderul nord-coreean Kim Jong Un face senzaţie pe reţelele sociale

Scumpirile anulează creşterea salariului, pentru prima dată în ultimul deceniu

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite