Studenţii nevaccinaţi ar putea fi evacuaţi dintr-un campus universitar. „Îi încurajăm să se vaccineze”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Direcţia Servicii Studenţeşti
FOTO: Direcţia Servicii Studenţeşti

Studenţii nevaccinaţi ar putea fi evacuaţi din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Explicaţia conducerii campusului: sunt necesare măsuri drastice pentru a se evita răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Conducerea campusului universitar „Tudor Vladimirescu” avertizează studenţii, prin intermediul unui anunţ, asupra faptului că cei nevaccinaţi ar putea fi evacuaţi, pentru a se evita răspândirea virusului Sars-CoV-2. 

Studenţii care nu au certificat verde nu vor mai putea să îşi viziteze colegii care locuiesc în alte cămine din campus. Deciziile luate vin din dorinţa de a încuraja vaccinarea în rândul studenţilor, în acest moment fiind vaccinaţi doar aproximativ 50% din totalul studenţilor cazaţi.

„Având în vedere numărul ridicat de persoane la nivel naţional ce au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioada, încurajăm toţi studenţii cazaţi în Campusul Tudor Vladimirescu să se vaccineze. Aceştia vor primi o lună de cazare gratuită şi vor avea posibilitatea să se imunizeze chiar în campus, la baza sportivă. Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în siguranţă.

Vă atragem atenţia că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecţiei. Pentru a evita astfel de situaţii, întărim sfatul şi recomandarea ca toţi studenţii cazaţi în Campusul Tudor Vladimirescu să se imunizeze în cel mai scurt timp”, a precizat conducerea campusului.

Un alt avantaj pentru studenţii care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceştia pot să-şi viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 7.00-23.00, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării”, au transmis reprezentanţii campusului universitar. 

În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o hologramă pe spatele legitimaţiei de cămin pentru studenţii vaccinaţi, ca aceştia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

„Omul rachetă” dintr-o fotografie oficială cu liderul nord-coreean Kim Jong Un face senzaţie pe reţelele sociale

Scumpirile anulează creşterea salariului, pentru prima dată în ultimul deceniu

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite