Idei cu bun gust pentru masa de Paşte. Cum se prepară drobul vegan VIDEO
0
Chef Adrian Lucian Şipoteanu susţine că secretul pentru carnea de miel bine gătită este eliminarea grăsimii şi folosirea leuşteanului.
Sărbătoarea Paştelui este una dintre cele mai importante, iar gospodinele se grăbesc să prepare mâncăruri delicioase pentru familie. Chef Adrian Şipoteanu prezintă secretele mielului preparat cum trebuie.
„La preparatele cu carne de miel, recomandarea mea este ca persoanele care le gătesc să se asigure că îndepărtează grăsimea, pentru că are un miros neplăcut, de care fuge toată lumea şi de aceea mulţi nu vor să mănânce carne de miel. Reţetele sunt uşor de pregătit, avem în piaţă, în magazine, tot ce e necesar pentru pregătirea fripturii de miel la tavă, a drobului, a mielului pe grătar sau a ciorbei de miel”, a explicat pentru BZI chef Adrian Lucian Şipoteanu.
Una dintre reţetele pentru grătarul de miel, folosită cu succes în Grecia, este explicată de chef Adrian Lucian Şipoteanu.
„Dacă vorbim de grătar din carne de miel, se foloseşte muşchiul sau cotletul. Trebuie lăsat la baiţ cu o oră înainte de a fi preparat, în ulei de măsline, zeamă de lămâie, un căţel de usturoi, sare, piper. Eu am văzut că se face în Grecia această reţetă şi grătarul iese foarte bun. Carnea trebuie tăiată felii subţiri. Grătarul poate fi consumat cu salată de sezon. Ciorba de miel se pregăteşte din gât, coaste. E ca ciorba clasică cu legume. Se mai pune un pic de leuştean şi hasmaţuchi, un fel de pătrunjel mai aromat”, mai spune chef Adrian Lucian Şipoteanu.
Potrivit acestuia, carnea trebuie să dea în clocot, să fiarbă măcar o oră. În ceea ce priveşte drobul, reţeta e cea clasică, se face din măruntaie, cu verdeţuri, ceapă, mărar verde.
„Eu recomand ca măruntaiele să fie călite, după ce sunt lăsate în apă, şi apoi puse la fiert. În maşina de tocat se dau toate ingredientele. Se coace într-o tavă circa 30 de minute, la 140 de grade”, completează chef Adrian Lucian Şipoteanu, potrivit sursei citate.
Drobul vegan
În mod tradiţional, de pe masa de Paşte nu lipseşte friptura de miel, iar acest lucru este o reală „problemă” pentru vegetarieni/vegani. Specialiştii sar în ajutorul celor care nu iubesc mielul şi dezvăluie o serie de reţete inedite.
Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte în cazul în care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe lângă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt.
O reţetă de drob vegan ne prezintă şi braşoveanca Sorina Bascoveanu, pe canalul de YouTube Paradiul Verde.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Secretele cozonacului moldovenesc, după o reţetă veche de peste 100 de ani. „Este un deliciu”
Cum a fost vremea de Paşte în ultimii nouă ani şi cum va fi anul acesta