Horia Roman Patapievici, admis pentru o bursă doctorală la Iaşi. Filozoful va lucra pentru un proiect al Academiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Roman Patapievici FOTO Adevărul
Horia Roman Patapievici FOTO Adevărul

Horia Roman Patapievici a fost admis pentru o bursă doctorală în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene şi derulat de filiala din Iaşi a Academiei Române.

Horia Roman Patapievici a fost admis cu punctaj maxim la interviul susţinut la Iaşi pentru o bursă doctorală finanţată de Academia Română, în cadrul unui program de cercetare cu fonduri europene derulat de filiala din Iaşi a instituţiei.

Rezultatele concursului au fost publicate pe site-ul Academiei pe data de 28 septembrie, iar cunoscutul om de cultură român va trebui să-şi definitiveze şi să-şi prezinte în următoarele două săptămâni proiectul de cercetare.

Fostul preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), în vârstă de 57 de ani, este doctorand în filosofie ştiinţifică la Universitatea Bucureşti cu teza „Imaginarul filosofic al fizicii. Cazul Pierre Duhem”. Activitatea de cercetare desfăşurată în cadrul proiectului de la Iaşi va fi parte a lucrării de doctorat.

Titlul proiectului derulat de Academia Română Iaşi este "Inovare şi dezvoltare în structurarea şi reprezentarea cunoaşterii prin burse doctorale şi postdoctorale" şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Horia Roman Patapievici, care are un CV impresionant, a fost admis la una dintre cele 84 de burse doctorale, plătite cu câte 1.800 de lei lunar, şi va fi prins în proiectul de la Iaşi în intervalul octombrie 2014 - august 2015.

Mai puteţi citi:

Scriitorul Horia-Roman Patapievici: „Enescu e un şaman al muzicii“

Cum a ajuns Patapievici rechin imobiliar cu doar un metru de teren la Roşia Montană

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite