Hilton vine la Iaşi. Magnaţii industriei turistice anunţă investiţii masive pe ruinele unui alt brand hotelier aflat în "buricul târgului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai mari branduri hoteliere din lume anunţă o investiţie subtanţială la Iaşi pentru deschiderea unei unităţi de cazare de patru stele. Un alt mare brand al industriei turistice din Iaşi urmează să dispară cu această ocazie.

Oficialii Hilton Worldwide au anunţat parafarea unui înţelegeri în urma căreia vor deschide primul Hotel Hilton la Iaşi. Va fi a 12-a unitate de cazare care funcţionează deja sau sunt în curs de dezvoltare în România.

Hotelul de la Iaşi este proprietatea SC Inproiect SRL şi va funcţiona ca a doua unitate Hampton by Hilton din România.

"Hampton by Hilton Iaşi se va deschide pentru oaspeţii săi în a doua jumătate a lui 2014, după ce clădirea de 15 etaje a fostului Hotel Europa va trece printr-un proces de renovare completă. Hotelul va avea 123 de camere, plus o zonă cu design contemporan, special amenajată pentru micul-dejun şi bar, unde se pot servi gustări şi băuturi pe tot parcursul zilei. Oaspeţii hotelului se vor bucura de standardul de calitate specific Hampton by Hilton - 100% Satisfaction Guarantee. În plus, oaspeţii vor beneficia de mic dejun inclus în preţul camerei. Acestea sunt elemente definitorii ale acestui brand accesibil ca preţ, fiind disponibile în hotelurile Hampton by Hilton din întreaga lume", se arată în comunicatul de presă emis de Hilton Worldwide.

Situat în centrul Iaşiului, hotelul se află la cinci minute de mers pe jos faţă de Palatul Culturii şi de centrul Palas.

"Hampton by Hilton este deja prezent în România, prin Hampton by Hilton Cluj-Napoca inaugurat în 2013. Alte proprietăţi Hilton Worldwide în România includ Athenee Palace Hilton din Bucureşti, care aniversează anul acesta 100 de ani de la deschidere, şi DoubleTree by Hilton Bucureşti – Piaţa Unirii, Doubletree by Hilton Oradea şi Hilton Sibiu", se mai precizează în comunicatul de presă.

Compania Inproiect SRL este controlată de Gheorghe Ionescu, actualul proprietar al Hotelului Europa din Iaşi. Unitatea turistică, situată pe bulevaruld Anastasie Panu, a fost închisă în toamna anului trecut fără prea multe explicaţii şi se află într-o stare avansată de degradare. "Pentru renovare", a transmis la vremea respectivă Gheorghe Ionescu.

Noul Hotel Hilton de la Iaşi ar urma să aibă patru stele, la fel ca şi alt hotel deschis recent la Iaşi, spre sfârşitul anului trecut, Internaţional, situat în cadrul complexului Palas. 

Despre Hampton by Hilton
Brand-ul de hoteluri Hampton, inclusiv Hampton Inn, Hampton Inn & Suites şi Hampton by Hilton este lider pe segmental hotelurilor cu costuri medii. Având peste 1.900 de proprietăţi la nivel global, ce totalizează peste 188,000 de camere în 14 ţări, Hotelurile Hampton fac parte din Hilton Worldwide, una dintre cele mai mari companii din industria ospitalităţii la nivel global.

Despre Hilton Worldwide
Hilton Worldwide este una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume, care cuprinde sectorul serviciilor de cazare, începând cu hotelurile si statiunile de lux si terminând cu apartamente pentru sejur prelungit şi hoteluri cu preţuri medii. Acestea cuprind peste 4,000 de hoteluri şi 672,000 de camere în 90 de ţări, incluzând Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton şi Hilton Grand Vacations.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Top 3 cele mai înalte clădiri din Iaşi. Universitatea "Petre Andrei" rămâne pe primul loc de aproape 10 ani

Primul hotel Hampton by Hilton din România se deschide la Cluj

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite