Gest extrem al unui ieşean: înfuriat de zgomotul copiilor care se jucau afară, a aruncat cu o substanţă toxică şi a rănit grav un băiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil din Iaşi suferă de câteva zile, după ce a alunecat pe o suprafaţă cu o substanţă care i-a ars pielea. Băiatul de 8 ani a fost victima unui gest venit din partea unui vecin. Nemulţumit că nişte copii se joacă zgomotos afară, bărbatul a dat pe jos cu o soluţie care i-a provocat copilului arsuri chimice la cap, pe mâini şi pe spate.

Un băiat de 8 ani din Iaşi se juca împreună cu alţii copii, duminică după-amiaza, într-un gang din Cartierul Nicolina. La un moment dat, copilul a alunecat pe o suprafaţă care era udată. După cum relatează rudele sale pe Facebook, copilul a trăit chinuri groaznice imediat ce pielea care a intrat în contact cu solul a început să-i ardă. La faţa locului, după apelul la 112, au intervenit mai multe autospeciale ISU şi de la IPJ Iaşi. Pompierii au curăţat zona de substanţa toxică şi au prelevat probe pentru analize de laborator.

„La faţa locului s-a intervenit cu o autospecială C.B.R.N, autospecială folosită pentru intervenţii nucleare, biologice, chimice şi radiologice. Suprafaţa pe care copilul a alunecat a fost dată cu nisip pentru a absorbi substanţa cu care a fost udată, s-au prelevat probe de sol pentru a determina ce anume s-a folosit pe locul respectiv şi ulterior s-a spălat cu apă pentru a îndepărta orice pericol“, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU.

Cum se simte copilul

Victima a fost preluată de un echipaj SMURD şi transferată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi cu arsuri pe 10% suprafaţă corporală. Băiatul încă se încă se află internat în spital, dar, potrivit medicilor, în prezent suprafaţa de corp afectată este de 5%. Potrivit specialiştilor, starea băiatului de sănătate este stabilă, dar încă are nevoie de supraveghere medicală. „Pacientul se află în îngrijirea noastră, el prezintă arsuri pe aproximativ 5% suprafaţă coporală, arsuri de gradul I şi II pe membrele superioare, pe toracele superior şi pe regiunea posterioară“, a arătat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Cu toate că reprezentanţii unităţii medicale susţin că starea copilului nu este deosebit de gravă, rudele sale relatează pe Facebook că băiatul de opt ani trece prin chinuri îngrozitoare. „Eu nu sunt expertă în domeniu, dar mă întreb: spate, gât, cap, faţă, braţe, mâini, genunchii înseamnă 10 %? Şi acel lichid continuă să acţioneze“, spune revoltată una dintre mătuşile copilui, Cătălina Ursu, aceeaşi care a postat şi imagini micuţul rănit.

Cine e suspectul

Principalul suspect al poliţiştilor ieşeni este un bărbat de 59 de ani din cartier, care le-ar fi declarat anchetatorilor că a vrut să igienizeze zona. „Ancheta încă este în curs. În cauză, s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, a declarat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. Potrivit reprezentanţilor IPJ, bărbatul ar fi precizat anchetatorilor că a aruncat pe suprafaţa din gang cu un detartrant pentru a scăpa de mirosul de urină din zonă.

Familia şi locatarii din zonă au, însă, cu totul altă părere. Rudele copilului susţin că, de fapt, bărbatul a fost deranjat de zgomotul copiilor. Apropiaţii victimei spun că bărbatul a aruncat substanţa toxică pe jos pentru a întrerupe distracţia copiilor şi pentru a-i alunga de la joacă. „Bărbatul a dat anume pentru copii. A coborât jos, s-a certat cu ei şi după cinci minute a coborât şi a aruncat soluţia pe jos, pentru a-i alunga. A fost o soluţie care i-a ars pielea toată, dar hainele nu“, a mai relatat Cătălina Ursu, mătuşa copilului. Potrivit reprezentanţilor ISU, ieşeanul a aruncat în locul în care se jucau copii cu trietilenglicol, o substanţă chimică care se utilizează ca deshidrantant al gazului natural.

Anestezie pentru schimbarea pansamentelor

Mătuşa copilului mai arată că micuţul de 8 ani încă trece prin dureri îngrozitoare, pentru a-i schimba pansamentele medicii fiind nevoiţi să-l anestezieze de fiecare dată. „Ştiţi cum sunt rănile care nu se văd? Vă spun doar că i se face anestezie totală pentru a i se putea schimba pansamentele şi după ce trece efectul anesteziei plânge în chinuri alte 2-3 ore“, scrie Cătălina Ursu pe Facebook. O altă mătuşă a copilului, Ana Anechiţei, descrie suferinţa băiatului ca pe fiind un „coşmar“. „Sper din tot sufletul ca acel om să plăteasca pentru ce a făcut. Nicio pedeapsă din lume nu-i va putea alina micuţului suferinţa, nimeni şi nimic nu-i va putea şterge din memorie clipele de coşmar prin care a trecut“, precizează ruda băiatului. Mai mulţi ieşeni s-au solidarizat cu familia victimei şi i-au transmis pe reţeaua de socializare mesaje de încurajare.

Citeşte şi:

„Doctor Ciomu de Iaşi“: un tânăr a rămas impotent după ce medicul dermatolog i-a ars chimic penisul. „Nu mai puteam urina, mi-a topit uretra“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite